تفاوت رم تک کاناله و دو کاناله در لپ تاپ چیست؟ بررسی تاثیر آن بر توانایی لپ تاپ گیمینگ 

تفاوت رم تک کاناله و دو کاناله در لپ تاپ چیست؟ بررسی تاثیر آن بر توانایی لپ تاپ گیمینگ 
در این مقاله میخوانید:

شاید برای شما هم سوال شده باشد که رم کامپیوتر چگونه کار میکند؟ تفاوت رم تک کاناله و دو کاناله چیست و آیا رم‌های دو کاناله ارزش سرمایه گذاری بیشتر را دارد یا خیر؟

رم کامپیوتر یا لپ تاپ به عنوان حافظه‌ای کوتاه‌مدت برای سیستم‌های کامپیوتر و لپ‌تاپ عمل می‌کند و با هر بار خاموش و روشن شدن کامپیوتر، اطلاعات آن پاک می‌شود. این حافظه، از طریق اسلات‌هایی که دارد، روی مادربرد قرار می‌گیرد و بیشتر با سیستم‌های تک کاناله، دو کاناله و چهار کاناله شناخته می شوند.

تفاوت اصلی بین رم یک کاناله (Single Channel) و دو کاناله (Dual Channel) در مادربرد، به تعداد کانال‌های ارتباطی بین رم و مادربرد و نحوه انتقال داده‌ها مربوط است؛ در ادامه این مقاله از ایسوس ایران، به تاثیر عملکرد هرکدام از این رم‌ها خواهیم پرداخت.

تاثیر سرعت حافظه (Memory) بر عملکرد بازی چگونه است؟

سرعت رم، از نظر فرکانس، می‌تواند روی تجربه شما در بازی نیز تاثیر بگذارد. هرچه فرکانس بالاتر باشد، پهنای باند مموری نیز بیشتر است. 

تاثیر سرعت حافظه (Memory) بر عملکرد بازی چگونه است؟

علت اصلی این تاثیر، به نحوه عمل بازی‌ها و نیاز آن‌ها به دسترسی سریع به داده‌ها مرتبط خواهد بود. رم با سرعت بالا، می‌تواند داده‌های بازی را سریع‌تر از حافظه به محدوده پردازشی سی پی یو و کارت گرافیک (CPU و GPU) منتقل کند. با افزایش سرعت حافظه، زمان لازم برای بارگذاری بازی‌ها کاهش و تجربه شما از بازی‌ها بهبود می‌یابد.

رم تک کاناله در مقابل رم دو کاناله

نگرانی مهمی که برای یک گیمر وجود دارد و اغلب نادیده گرفته می‌شود، تاثیر رم‌های تک کاناله در مقابل دو کاناله هستند که روی افزایش سرعت کلاک ماژول‌های رم شما نیز تاثیر می‌گذارند. اکثر مادربرد‌ های جدید، دارای دو کانال 64 بیتی (در مجموع 128 بیتی) بین حافظه و CPU هستند.

رم تک کاناله در مقابل رم دو کاناله

در پیکربندی‌های حافظه دو کاناله، کنترل‌کننده حافظه از هر دو کانال برای ارتباط با CPU استفاده می‌کند که اساساً پهنای باند دو برابر می‌شود.

عملکرد رم های دوکاناله، 2 برابر سریعتر است!

رم های DDR4 تک کاناله 2133 مگاهرتزی، پهنای باندی با حافظه 17 گیگابایت بر ثانیه را برای کاربران خودش ارائه می‌دهد. اگر یک جفت ماژول DDR4 با فرکانس 2133 مگاهرتز در دو کانال رم خود دارید، پهنای باند حافظه شما دو برابر خواهد شد و به 34 گیگابایت بر ثانیه می‌رسد.

🔴 پیشنهاد مطالعه بیشتر: آشنایی با استاندارد DDR در رم ها

تنها راه رسیدن به این سطح از عملکرد در حالت تک کاناله، استفاده از ماژول‌های حافظه است که با فرکانس 4000 مگاهرتز یا بالاتر کار می‌کنند.

اکثر بردهای مقرون به صرفه، ​​دارای دو یا چهار اسلات حافظه خواهند بود. اگر دو اسلات دارید و مادربرد شما از دو کانال پشتیبانی می‌کند، تنظیم آن اغلب به آسانی وارد کردن یک ماژول حافظه دوم و راه‌اندازی آن است.

در چینش رم‌های دو کاناله، میزان انتقال اطلاعات و مسیرهای مستقل، بین حافظه و کنترل‌کننده آن (Memory Controller) دو برابر شده و از طریق دو مسیر 64 بیتی، به کنترل‌کننده حافظه متصل می‌شوند.

عملکرد گیمینگ رم تک کاناله در مقابل رم دو کاناله

عملکرد رم های تک کاناله و دو کاناله در بازی‌های مختلف متفاوت است؛ اما چندین عنوان، افزایش قابل‌توجهی در حداقل و میانگین نرخ فریم شما با پیکربندی دو کاناله نشان می‌دهند. سری بازی‌های Assassin’s Creed و Fallout 4، نمونه‌های قابل‌توجهی در صنعت گیمینگ برای مقایسه این نوع رم‌ها هستند.

Assassin’s Creed Origins و Assassin’s Creed Odyssey تقریباً بدون پیکربندی حافظه دو کاناله روی رایانه شخصی قابل اجرا نیستند. بازی‌های دیگری مانند The Division 2 و Shadow of the Tomb Raider تاثیر کمتری بر میانگین فریم‌ریت دارند.

تاثیرات RAM تک کاناله روی عملکرد بازی

مموری تک کاناله و دو کاناله، عملکرد متفاوتی در بازی‌ها دارند. حافظه‌های تک کاناله، کمترین پهنای باند را ارائه می‌دهد و داده‌ها از یک مسیر 64 بیتی به کنترل‌کننده حافظه منتقل می‌شوند. از طرفی، در حافظه‌های دو کاناله، بهترین عملکرد را برنامه‌ها و بازی‌هایی که از پهنای باند بیشتری بهره‌مند هستند، ارائه می‌دهند.

در برخی از بازی‌ها و برنامه‌ها، به ویژه در تنظیمات گرافیکی بالا، رم تک کاناله ممکن است باعث کاهش FPS (تعداد فریم‌ها در هر ثانیه) و کندی در عملکرد کارت گرافیک شوند. در حالت دو کاناله، افزایش پهنای باند ممکن است بهبود قابل‌توجهی در عملکرد گرافیک داشته باشد.

🔴 پیشنهاد خرید: لپ تاپ گیمینگ ایسوس

تغییر سرعت و فرکانس حافظه RAM می‌تواند تجربه بازی شما را نیز تغییر دهد. به طور کلی، هر چه فرکانس حافظه بالاتر باشد، پهنای باند بیشتری در اختیار شما قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال، یک حافظه RAM از نوع DDR4 با فرکانس 3200 مگاهرتز گزینه‌ی ایده‌آلی برای سیستم‌های گیمینگ محسوب می‌شوند. اگر گرافیک لپ‌تاپ یا کامپیوتر شما یکپارچه است، افزایش ظرفیت حافظه رم می‌تواند منجر به افزایش عملکرد سیستم شود.

تا الان چه چیزی از سیستم تک کاناله و دو کاناله رم یاد گرفتیم؟

به طور کلی، در انتخاب یک حافظه‌ی RAM مناسب برای سیستم، نکاتی چون سرعت، ظرفیت، تایمینگ و پیکربندی اهمیت بالایی دارد؛ اما اگر بخواهیم دو حافظه رم تک کاناله و دو کاناله با مشخصات یکسان را با هم مقایسه کنیم حافظه دو کاناله گزینه‌ی بهتری است. در این نوع رم‌ها، پهنای باند بیشتری فراهم می‌شود و سرعت پردازش CPU افزایش می‌یابد. این روند در سیستم‌های گیمینگ و اجرای بازی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

برای تشخیص دادن تعداد کانال‌های رم سیستم، باید از چه روشی استفاده کرد؟

از روش‌های ساده تشخیص کانال‌های رم، می‌توان به بررسی تعداد شیار‌ها، شکاف پایه‌های رم و تعداد پین‌های آن و استفاده از نرم‌افزار‌های تشخیص سخت‌افزار اشاره کرد.

منظور از تعداد کانال در حافظه رم چیست؟

تعداد کانال، فاکتوری است که روی انتقال داده‌ها و تبادل آن‌ها بین CPU و ماژول حافظه‌ی رم تأثیر می‌گذارد. تعداد کانال در کنار فرکانس رم دو فاکتور مهمی هستند که به خصوص برای بازی‌های آنلاین و اجرای عملیات گرافیکی سنگین اهمیت دارند.

پیشنهاد مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شعب تحویل حضوری ایسوس ایران
شعبه های فعال امروز
مرکز خدمات ایسوس ایران

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت برج آ طبقه هفتم واحد ۷۰۴ - ایسوس ایران

فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت
فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه همکف واحد 03 (جمعه ها باز است) - ایسوس ایران

فروشگاه 152 پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه اول واحد 152 - ایسوس ایران

این امکان فراهم است که سفارش‌تان را از 25 شعب ایسوس ایران در شهر تهران دریافت فرمایید.

کارشناسان ما در تمام شعب ایسوس ایران آماده پاسخگویی و راهنمایی به شما برای خرید هستند. برای راهنمایی بیشتر با شماره 45639-021 تماس بگیرید.