راهنمای خرید مانیتور؛ 8 نکته مهم هنگام خرید مانیتور جدید

فهرست مطالب

اکثر مانیتورهای رایانه‌های شخصی مدرن نسبتا مناسب هستند. حداقل روشنایی، کنتراست و دقت رنگ آنها در دهه گذشته به طور قابل توجهی بهبود یافته است. در واقع، کیفیت مانیتورهای امروزی به طور قابل توجهی بالا رفته و حتی گزینه‌های اقتصادی هم کیفیت مطلوبی دارند. در مقاله راهنمای جامع خرید مانیتور متوجه می‌شوید که سایز و رزولوشن مناسب برای مانیتورهای معمولی و مانیتورهای گیمینگ کدام است؛ و در نهایت در مقالات بعدی، بعد از بررسی و تست تعداد زیادی مانیتور از برند ایسوس توسط تیم متخصص ایسوس ایران، با انواع مختلف مانیتورها مثل بهترین مانیتورها برای کاربری عمومی، طراحی گرافیک و تدوین، برنامه نویسی و گیمینگ آشنا خواهیم کرد.

اگر به دنبال انتخاب یک مانیتور مناسب به عنوان یک گیمر هستید، برای تعیین سایز مناسب باید به دو عامل رزولوشن و فاصله بین شما و مانیتور توجه کنید. برای رزولوشن Full HD، سایز ۲۴ اینچ بهترین گزینه است. اگر رزولوشنی بالاتر مانند QHD یا UHD را می‌خواهید، بهترین سایز بین ۲۴ تا ۲۷ اینچ است. اگر از یک میز کامپیوتر استفاده می‌کنید، توجه کنید که بهترین سایز ۲۴ اینچ است. 

راهنمای خرید مانیتور، کدام مانیتور متناسب با نیاز من است؟

باید توجه داشته باشید که پنل IPS نسبت به پنل VA ترجیح بیشتری برای انتخاب و خرید دارد. گیمرها می‌توانند کمی بیشتر هزینه کنند تا مانیتورهایی را با نرخ تازه‌سازی 144 هرتز بخرند، که تجربه‌ای روان‌تر را ارائه می‌دهد. در ادامه با ما و راهنمای خرید مانیتور همراه بمانید تا در انتها بتوانید بهترین انتخاب خود را متناسب با نیازتان داشته باشید. 

انواع پنل های مانیتور: پنل های TN ،IPS ،VA و OLED در مانیتور به چه معناست؟

جالب است بدانید که نوع پنل مانیتور اغلب اطلاعات زیادی از خود مانیتور را می‌تواند برای شما مشخص کند. مانیتورها یا نمایشگرها تأثیر قابل توجهی در نمایش توانایی‌های سخت‌افزاری یک سیستم دارند و با پیشرفت قطعات سخت‌افزاری مانند کارت گرافیک، نیاز به یک نمایشگر قدرتمند که تصاویر را واقعی‌تر نشان دهد، افزایش یافته است.

بهترین پنل نمایشگر IPS است.

در بازار و وب‌سایت‌های فروشگاهی، اغلب با مانیتورهایی با پنل‌های IPS، TN و VA مواجه خواهید شد که در برخی موارد تفاوت قیمت آنها بسیار زیاد است. هر شرکت سازنده نیز بر اساس نوع پنلی که در مانیتور خود استفاده می‌کند، ادعا می‌کند که محصولش برای گیمینگ یا طراحی حرفه‌ای مناسب است. حال سوال اینجاست که پنل مانیتور در واقع چیست؟ انواع پنل مانیتور چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و کدام نوع بهتر است؟ برای پاسخ به این سوالات، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را به عنوان یک مشاوره خرید مانیتور تا انتها مطالعه کنید.

تکنولوژی Twisted Nematic) TN) در مانیتورها

پنل‌های TN، اولین نمایشگرهای صفحه تختی بودند که به صورت گسترده تولید شدند و نقش مهمی در جایگزینی لوله‌های پرتوی کاتدی (CRT) در دستگاه‌های نمایش داشتند. این پنل‌ها با هزینه تولید پایین و زمان پاسخ دهی مناسب، مورد توجه تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قرار گرفتند. یکی از ویژگی‌های برجسته پنل‌های TN، نرخ به‌روز‌رسانی تصویر بالا است که در برخی مدل‌ها به 120 هرتز و بیشتر می‌رسد و تصاویر را با جابه‌جایی نرم و روان نمایش می‌دهد.

مانیتورهایی با پنل TN دیگر برای خرید پیشنهاد نمی شود.

پنل‌های TN امروزه بهبود یافته‌اند، اما هنوز مشکلاتی مانند زاویه دید محدود، به ویژه در جهت عمودی، وجود دارد. این پنل‌ها قادر به تولید رنگ بالایی نیستند. این نوع پنل، برای شبیه‌سازی رنگ‌ها از روشی به نام “درهم‌آمیزی رنگ” استفاده می‌کنند که منجر به کاهش کنتراست تصویر می‌شود. همچنین، زاویه دید محدود این پنل‌ها معمولاً حدود 170 درجه در جهت افقی و 160 درجه در جهت عمودی است که کمتر از سایر انواع پنل‌ها به نظر می‌رسد. به همین دلیل، تغییر رنگ‌ها در اطراف تصویر در هنگام تماشای مانیتور از کناره و بالا مشهود خواهد بود.

تکنولوژی Organic Light Emitting Diode) OLED) در مانیتور

پنل‌های OLED بهترین کیفیت تصویر را نسبت به سایر پنل‌ها ارائه می‌دهند. علاوه بر این، آنها قابلیت‌های زیادی همچون انعطاف، پتانسیل تاشو بودن و حتی قابلیت چرخش و کشش را دارند. بنابراین، پنل‌های OLED به عنوان نسل آینده تکنولوژی مانیتورها محسوب می‌شوند.

نمایشگر اولد درحال حاضر گرانقیمت است

با این وجود، این پنل‌ها دارای برخی محدودیت‌ها نیز هستند. از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به قیمت بالا و عمر محدود آنها اشاره کرد. زیرا در طول زمان، دیودهای نوری کیفیت خود را از دست می‌دهند و کیفیت تصاویر کاهش می‌یابد. همچنین، اگر یک تصویر برای مدت طولانی نمایش داده شود، احتمال رد تصویر بر روی تصاویر دیگر وجود دارد.

با این حال، پنل‌های OLED دارای ویژگی‌های مثبتی نیز هستند. این ویژگی‌ها شامل رنگ‌های بسیار اشباع و زنده، سطح سیاه عمیق‌تر و نسبت کنتراست بالاتر، زاویه دید گسترده تا حدود 180 درجه، مصرف برق کم، ضخامت بسیار نازک و انعطاف‌پذیری و سرعت پاسخ بالا است. با توجه به ویژگی‌های ذکر شده، پنل‌های OLED برای طراحان و گرافیست‌ها، گیمرها و تماشای فیلم‌های سه‌بعدی مناسب هستند.

تکنولوژی In Plane Switching) IPS) در مانیتور

توسعه نوآوری IPS به منظور بهبود محدودیت‌هایی که در پنل‌های TN وجود داشت، انجام شده است. نسبت به پنل‌های TN، پنل‌های IPS در دو زمینه بهتر هستند، یعنی تولید رنگ بهتر و زاویه دید بالاتر.

پنل IPS بهترین کیفیت نمایشگر را درحال حاضر در مانیتورها دارد

پنل‌های IPS دارای زاویه دید بسیار بالاتری نسبت به پنل‌های VA و TN هستند. این ویژگی به این معناست که می‌توانید از تمام زوایا به پنل‌های IPS نگاه و رنگ دقیق آنها را مشاهده کنید. در مقابل پنل‌های TN و VA، در هنگام تغییر زاویه دید، تغییر رنگ بسیار کمتری را مشاهده خواهید کرد. سرعت پاسخگویی پنل‌های IPS بالا است و در حین نمایش تصاویر سریع، تاری کمتر و کنتراست بهتری را تجربه خواهید کرد. با توجه به رزولوشن‌های مختلف، قیمت مناسب و عملکرد خوب در نمایش رنگ‌ها، این نوع پنل‌ها مناسب برای پروژه‌های گرافیکی حرفه‌ای عالی عمل می‌کنند و همچنین برای کاربردهای دیگر مانند گیمینگ و استفاده روزمره جذاب هستند. بنابراین، پنل‌های IPS با بهبود محدودیت‌های پنل‌های TN و ارائه ویژگی‌های بهتر، جایگاه قوی‌تری در بازار دارند.

تکنولوژی Vertical Alignment) VA) در مانیتور ها

پنل‌های VA قادر به نمایش طیف رنگی بسیار گسترده‌تری نسبت به پنل‌های TN هستند و کنتراست بیشتری در انواع مختلف صفحه‌نمایش LCD ارائه می‌دهند. اما، در طول سال‌ها، پنل‌های IPS نیز پیشرفت‌های قابل توجهی در این زمینه داشته‌اند و اکنون قادرند زمان پاسخگویی در حدود 2 تا 3 میلی‌ثانیه و نرخ تازه‌سازی 200 هرتز را ارائه کنند.

بهترین پنل مانیتور برای گیمینگ VA است

پنل‌های VA با طیف رنگ گسترده‌تر و زاویه دید مطلوب، تقریباً از هر زاویه‌ای تصویر را به خوبی نشان می‌دهند ( به اندازه IPS ممکن است زاویه دید خوب نداشته باشد و در برخی زوایا ترکیب رنگ ها به هم بریزد). با نسبت کنتراست 3000:1 و بیشتر، این پنل‌ها برای نمایش محتوای HDR نیز مناسب هستند و به همین دلیل بسیاری از تلویزیون‌های امروزی از پنل‌های VA استفاده می‌کنند.

از آنجا که پنل‌های VA برای تمام بازی‌ها مناسب هستند، می‌توانند به خوبی نیازهای بازی‌های تک‌نفره و چند نفره رقابتی را برآورده کنند. با وجود تفاوت‌هایی در نمایش تصاویر، پنل‌های VA تصاویر واضح و با کیفیت را با سرعت قابل قبولی نمایش می‌دهند. اما، اگر به صورت حرفه‌ای در بازی‌های رقابتی فعالیت می‌کنید و هدفتان از تجربه این بازی‌ها برنده شدن است (مانند بازی CS: GO یا Apex Legends)، پنل‌های TN گزینه بهتری برای شما هستند (البته این تکنولوژی دیگر منسوخ شده است). در غیر این صورت، پنل‌های VA می‌توانند تمام نیازهای شما را برآورده کنند.

بهترین نوع پنل مانیتور کدام است؟

بهترین نوع پنل نمایشگر متناسب با نیازهای کاربران از فعالیت‌های عمومی گرفته تا گیمینگ، اداری، طراحی گرافیک و تدوین متفاوت است. همانطور که تا الان متوجه شده‌اید، OLED در کیفیت تصویر برنده می‌شود، اما قیمت بالا و در دسترسی محدود به این معنی است که نمی‌توانیم آن را به همه توصیه کنیم. این امر باعث می‌شود که IPS برای اکثر مردم جهت استفاده و انتخاب نهایی مناسب باشد؛ اگرچه یک مانیتور پنل VA می‌تواند انتخاب بهتری به نظر بیاید، به شرط اینکه با زاویه به مانیتور نگاه نکنید.

تکنولوژی Mini-LED چیست؟ نگاه اجمالی به این تکنولوژی پنل نمایشگر

نمایشگرهای Mini-LED از LED های کوچک به عنوان منبع نور استفاده می‌کنند. این فناوری از تکنولوژی بک‌لیت LCD سنتی الهام گرفته است. با Mini-LED، هزاران بک‌لایت LED بسیار کوچک به جای چند بک‌لایت کوچک یا یک بک‌لایت بزرگ استفاده می‌شود. این مسئله روشنایی و کیفیت تصویر را بالاتر می‌برد. هر دیود بک‌لایت در Mini-LED ابعادی کمتر از ۰٫۲ میلی‌متر دارد.

فناوری Mini-LED از روش Local Dimming (تاریکی‌زدایی موضعی) نیز استفاده می‌کند تا کنتراست و روشنایی موضعی را کنترل کند. این فناوری هیبریدی جهت رقابت با نمایشگرهای OLED طراحی شده است. با استفاده از هزاران بک‌لایت ریز، Mini-LED قادر است به رنگ مشکی عمیق‌تر، نرخ کنتراست بهتر و پنل‌های روشن‌تر دست یابد. همچنین، این تکنولوژی قابلیت مقیاس‌پذیری بالا را دارد و می‌تواند پنل‌های بسیار کوچک یا بزرگ را تولید کند.

می‌توان گفت که Mini-LED تاکنون در بازار تلویزیون‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی نمایشگرها نقش مهمی ایفا کرده است. برخی شرکت‌ها مانند LG و TCL از این فناوری در تلویزیون‌های خود استفاده کرده‌اند. همچنین، با پیشرفت این فناوری، امکان استفاده از Mini-LED در لپتاپ‌ها و تبلت‌ها نیز وجود دارد.

اندازه صفحه نمایش مانیتور را متناسب با نیازتان انتخاب کنید

باید بدانید که، اندازه مانیتور یک انتخاب شخصی است ولی به طور کلی، از ۱۹ تا ۳۲ اینچ مانیتور وجود دارد و هرکدام متناسب با نیاز کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع، اندازه مانیتور می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر تجربه کاربری داشته باشد، بدون توجه به استفاده از آن برای بازی، سرگرمی یا کارهای اداری. انتخاب مناسب یک مانیتور به کیفیت تصویر، فاصله نشستن کاربر از مانیتور و بودجه‌ای که در نظر گرفته شده مرتبط است. 

بهترین سایز مانیتور برای شما کدام است؟

به طور کلی، اگر کار شما بیشتر اداری است و کارهایی نظیر مدیریت وب سایت و وبگردی می‌کنید، مانیتورهای 24 اینچ نیز می‌تواند نیاز شما را رفع کند. ولی اگر طراح وب سایت، گرافیست و یا تدوینگر هستید شاید بهتر باشد مانیتورهایی با ابعاد بزرگتر را انتخاب کنید؛ چرا که کنترل بیشتری می‌توانید روی کارهایتان داشته باشید.

همه چیز درباره مانیتورهای Ultra Wide یا فوق عریض

خرید یک مانیتور اولترا واید می‌تواند تجربه کاربری گیمینگ و کاری شما را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. این مانیتورها اندازه‌های بزرگی دارند و تمام میز کار شما را پوشش می‌دهند، اما قیمت بالایی نیز دارند. اگر فقط به یک پیشنهاد سریع نیاز دارید، پاسخ بسیار ساده است: بله، حتماً یک مانیتور اولترا واید بخرید! یک مانیتور اولترا واید می‌تواند در کارهای چند وظیفه‌ای به شما کمک کند و تجربه گیمینگ شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.

مانیتور خمیده مناسب گیمینگ

اگر می‌خواهید از این مانیتور برای گیمینگ استفاده کنید، به دنبال یک گزینه با نرخ تازه سازی بالا (120 هرتز و بالاتر) باشید و همچنین مطمئن شوید که مانیتور با کارت گرافیک شما سازگار است. با توجه به تقاضای بالا برای مانیتورهای اولترا واید با این مشخصات، تعداد زیادی گزینه مختلف در بازار وجود دارد که شما می‌توانید انتخاب کنید.

به طور کلی، نمایشگرهای Ultrawide با نسبت تصویر 21:9، به طور گسترده در دسترس هستند. این مانیتورها، برای افرادی که فضای نمایشگر بیشتری می‌خواهند اما دردسر راه‌اندازی چند مانیتور را نمی‌خواهند بسیار عالی است. همانطور که گفته شد، Ultrawide برای بازی‌ها و فیلم‌ها نیز عالی هستند و تجربه‌ای شگفت‌انگیز را ارائه می‌دهند. 

رزولوشن مانیتور: از 1080p تا 4K، متناسب با نیازتان انتخاب کنید

اکثر مانیتورهای اقتصادی بازار از بودجه‌های کم تا بودجه‌های بالاتر دارای وضوح اصلی 1080p (1920×1080) هستند. این رزولوشن برای نمایشگرهای 24 اینچی مناسب است، اما عدم وضوح در نمایشگرهای بزرگتر آشکار می‌شود. مدل‌های 27 و 32 اینچی با وضوح 1440p (2560×1440) بهتر هستند.

تفاوت وضوح و رزولیشن های فول اچ دی و 4k و hd

باید توجه داشته باشید که رزولوشن 4K (3840×2160) برای نمایشگرهای بزرگتر ایده آل است. همچنین برای نمایشگرهای 27 اینچی و 32 اینچی یک گزینه‌ی عالی است. به طور کلی، وضوح کمتر به معنای قیمت پایین‌تر به حساب می‌آید، به همین دلیل وضوح 1080p همچنان محبوب است.

نرخ تازه‌سازی نمایشگر: رفرش ریت مانیتورها از 60 هرتز تا 360 هرتز

هر چند مانیتورها و تلویزیون‌ها از لحاظ ظاهری و سخت‌افزاری تفاوت‌هایی دارند، اما نکته مهمی که طرفداران این محصولات جذب می‌شوند، ظاهر و اندازه صفحه نمایش آنهاست. در این بخش می‌خواهیم مانیتورها را از نظر سخت‌افزاری مقایسه کنیم. به‌طور کلی، نرخ تازه‌سازی صفحه نمایش‌های امروزی حداقل 60 هرتز است.

تفاوت رفرش ریت 60 هرتز و 144 هرتز

نرخ تازه‌سازی تصویر (Refresh Rate) بالا به این معنی است که تصاویر بیشتری در یک بازه زمانی مشخص نمایش داده می‌شود، که به نتیجه آن حرکت‌ها به طرز نرم‌تری به نظر می‌رسند. با افزایش تعداد فریم‌ها، فاصله بین آنها کاهش می‌یابد. اگرچه بسیاری از افراد به طور آگاهانه این تفاوت را تشخیص نمی‌دهند. برای مثال، یک مانیتور با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، در هر ثانیه ۱۲۰ تصویر را نمایش می‌دهد. یعنی در صورتی که نرخ تازه‌سازی ۶۰ هرتز باشد، در هر ثانیه صفحه نمایش محتوای خود را ۶۰ بار تازه می‌کند. این تفاوت در استفاده‌های روزمره به چشم ما آشکار نمی‌شود، اما در بازی‌هایی که سرعت تغییر تصاویر بالاست، مشهود است. به همین دلیل، گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌های گیمینگ نرخ تازه‌سازی بالاتری دارند.

همه چیز درباره قابلیت Adaptive Sync در مانیتور ها

اگر به دنبال خرید یک مانیتور گیمینگ هستید، احتمالاً با عبارت DisplayPort Adaptive-Sync آشنا شده‌اید. فناوری Adaptive-Sync (هماهنگی تطبیقی) به منظور بهبود تجربه گیمینگ توسعه یافته است و از پدیده‌هایی مانند پارگی، لکنت و لرزش تصویر جلوگیری می‌کند. امروزه، پشتیبانی از نرخ به‌روزرسانی متغیر و قابل تنظیم یکی از ویژگی‌های ضروری برای مانیتورهای گیمینگ است. در این مقاله با عنوان راهنمای جامع خرید مانیتور سعی شده تا به صورت خلاصه به این فناوری بپردازیم.

قابلیت Adaptive sync در مانیتورهای ایسوس

تکنولوژی DisplayPort Adaptive-Sync یکی از فرمت‌های VRR (نرخ تازه‌سازی متغیر) است که به عنوان Adaptive-Sync نیز شناخته می‌شود. Adaptive-Sync توسط انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئو (VESA) توسعه داده شده و از طریق رابط‌های DisplayPort و Embedded DisplayPort قابل پشتیبانی است. همانطور که گفته شد، فناوری‌های VRR مانند Adaptive-Sync معمولاً با گیمینگ مرتبط هستند. در واقع، فریم‌های تصویری که یک بازی تولید می‌کند به دلیل قدرت محاسباتی GPU و پیچیدگی صحنه‌ها می‌توانند بسیار متفاوت باشند. Adaptive-Sync به طور پویا نرخ تازه‌سازی مانیتور را با فریم‌های خروجی GPU هماهنگ می‌کند. این باعث می‌شود تا کاربران تصاویری بدون لگ دریافت کنند.

همچنین، این ویژگی حتی در حفظ قدرت باتری دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ نیز مفید است. به عنوان مثال، زمانی که لپ‌تاپ یک محتوای ثابت نمایش می‌دهد، فناوری Adaptive-Sync نرخ تازه‌سازی نمایشگر را به حداقل ممکن کاهش می‌دهد و در نتیجه به صرفه‌جویی در مصرف شارژ باتری کمک می‌کند.

مقایسه‌ی Adaptive Sync با AMD FreeSync و NVIDIA G-Sync

G-Sync یک فناوری اختصاصی از NVIDIA است که Adaptive Sync را پشتیبانی می‌کند و نیاز به سازگاری با کارت گرافیک و مانیتور دارد. این فناوری از سال 2020 به بعد با استاندارد Adaptive-Sync سازگار نیست. از سوی دیگر، AMD فناوری VESA Adaptive-Sync را با نام تجاری FreeSync عرضه کرده است.

هرچند FreeSync و G-Sync و Adaptive Sync همگی زیرمجموعه‌هایی از Variable Refresh Rate (VRR) هستند، اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. به عنوان مثال، VESA Adaptive-Sync یک استاندارد است که فقط نرخ تازه‌سازی نمایشگر را با نرخ فریم خروجی GPU هماهنگ می‌کند. با توجه به استاندارد بودن این فناوری، نیازی به سخت‌افزار خاصی برای پشتیبانی ندارد و اجرای آن برای سازندگان آسان است.

از سوی دیگر، G-Sync یک فناوری اختصاصی از NVIDIA به حساب می‌آید که ویژگی‌های بیشتری نسبت به Adaptive Sync دارد. به عنوان مثال، می‌تواند زمان پاسخگویی را کاهش داده یا آن را بیش از حد جبران کند تا از پدیده‌های شبح و معکوس آن جلوگیری شود. همچنین، این فناوری می‌تواند در هنگام کاهش نرخ فریم خروجی نسبت به نرخ به‌روزرسانی، فریم‌ها را دوباره تکرار کند. اما G-Sync تنها در مانیتورهایی که پشتیبانی می‌کنند، قابل استفاده است.

فناوری AMD FreeSync واقعاً در میان VESA Adaptive-Sync و NVIDIA G-Sync قرار دارد. این تکنولوژی بر اساس Adaptive Sync ساخته شده است، اما ویژگی‌های خاصی مانند پشتیبانی از HDMI نیز دارد. همچنین، نسخه‌های FreeSync Pro و FreeSync Premium Pro دارای ویژگی‌های اضافی هستند.

اگرچه Adaptive Sync به اندازه G-Sync و FreeSync امکانات متنوعی ندارد، اما به اجرای بازی‌ها و تماشای ویدیوها بدون مشکل کمک می‌کند. همچنین، Adaptive-Sync توسط اکثر مانیتورها پشتیبانی می‌شود و در دسترس است.

ارگونومی مانیتور: تفاوت مانیتور با پایه متحرک و پایه ثابت

پایه‌های نگهدارنده به عنوان بازوهای انعطاف‌پذیر و قوی ارگونومیک طراحی شده‌اند که مانیتور شما را در محل قرار دادن و نگه داشتن کمک می‌کنند. در مقابل، مانیتورهای قدیمی به طور ثابت روی میز قرار می‌گرفتند و امکان تنظیم موقعیت آنها وجود نداشت. با استفاده از پایه‌های نگهدارنده مانیتور، شما قادر خواهید بود ارتفاع، زاویه و مکان مانیتور را به دلخواه خود تنظیم کنید.

انواع پایه های ثابت و اسانسوری متحرک در مانیتورها

در واقع، مانیتورها با دو نوع پایه ثابت و متحرک به بازار عرضه می‌شوند که می‌توانند مانیتور را تقریباً در هر زاویه و جهتی نگه دارند. برای ارگونومی بیشتر مانیتور بهتر است مانیتور با پایه متحرک خریداری کنید چرا که می‌توانید در هر زاویه و ارتفاعی مانیتور را تنظیم کنید. 

مانت VESA 100x100 در مانیتورها باعث می شود شما بتوانید از پایه های متحرک در مانیتور استفاده کنید یا بصورت دیواری از آن استفاده کنید.

تیم متخصص ایسوس ایران، پایه‌ای را توصیه می‌کند که حداقل ارتفاع و شیب در آن قابل تنظیم باشد. به طور کلی، به دنبال مانیتورهایی باشید که دارای پایه VESA 100×100 میلیمتری هستند. این ویژگی به شما امکان می‌دهد بعداً پایه یا بازوی مانیتور شخص ثالث را اضافه کنید. اکثر مانیتورهایی که امروزه فروخته می‌شوند این ویژگی را دارند – اما برخی از مدل‌های ارزان قیمت اینگونه نیستند.

امکانات مانیتور ها: اسپیکر و انواع خروجی ها در مانیتور

بیشتر مانیتورها ویژگی‌های اضافه‌شده زیادی را ارائه نمی‌کنند که از رقبا متمایز باشد. برخی بلندگو دارند و برخی به این پتانسیل جذاب توجه نمی‌کنند؛ اکثر مانیتورها مشابه هستند، اما مهم‌ترین امکاناتی که باید مانیتور جدید شما داشته باشد خروجی‌های متنوع تصویر است؛ از پورت VGA گرفته تا USB-C. 

هر نوع مانیتور دارای درگاه‌های مختلفی است که هرکدام وظایف و کاربردهای خاص خود را دارند. وجود عملکرد متفاوت در هر درگاه، باعث می‌شود که کاربران بر اساس نیازهای خود، مانیتور مورد نظر را انتخاب و خریداری کنند. به عنوان مثال، برای کاربران گیمینگ، درگاه‌های DisplayPort، HDMI، خروجی صدا و جک 3.5 میلی‌متری برای استفاده از هدفون ضروری و کاربردی هستند؛ اما یک کاربر عادی با در دسترس بودن درگاه‌های USB، HDMI و DVI می‌تواند به نیازهای خود پاسخ دهد.

نمایی از ورودی ها و پورت های مانیتورهای فول پورت

در گذشته، اتصال نمایشگرهای LCD به کامپیوتر با استفاده از درگاه آنالوگ VGA صورت می‌گرفت. با توسعه فناوری نمایشگرهای صفحه‌تخت، درگاه‌های DVI با استاندارد دیجیتال جایگزین درگاه‌های VGA شدند و در نهایت، تولیدکنندگان سیستم‌های سرگرمی و خانگی رابط HDMI را به بازار عرضه کردند که به عنوان جایگزینی برای درگاه‌های DVI محسوب می‌شود. پس از مدتی، انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئو (VESA) رابط DisplayPort را طراحی و به بازار عرضه کرد.

خلاصه ای از نکات خرید مانیتور

زمانی که به یک فروشگاه لوازم کامپیوتری یا فروشگاه آنلاین برای خرید مانیتور مراجعه می‌کنید، با تعداد زیادی مانیتور با مشخصات گوناگون و قیمت‌های متفاوت مواجه می‌شوید. برخی از مواقع، ابعاد و اندازه دو نمایشگر مشابه با یکدیگر هستند، اما قیمت‌های آنها متفاوت است. در این شرایط، آشنایی با مشخصات یک مانیتور خوب می‌تواند به شما در انتخاب صحیح مانیتور کمک کند. در مقاله راهنمای جامع خرید مانیتور، ما شما را با مشخصات مهمی که قبل از خرید مانیتور باید بدانید، آشنا کردیم و در ادامه به خلاصه‌ای از نکات خرید یک مانیتور مناسب اشاره خواهیم کرد:

  • انواع پنل نمایشگر: مزیت اصلی پنل‌های IPS این است که می‌توانند بسیار روشن‌تر باشند، به خصوص اگر با نور پس‌زمینه LED تقویت شوند. همچنین این صفحه نمایش‌ها زاویه دید بسیار مناسبی دارند. در مقابل پنل‌های OLED از عمق رنگ بسیار بالا برخوردارند. به طور کلی با توجه به اطلاعاتی که در این مقاله به شما داده شد، پیشنهاد تیم متخصص ایسوس ایران، پنل IPS است.
  • سایز مانیتور: مانیتور را می‌توان به عنوان یکی از بخش‌های حائز اهمیت در هر سیستم رومیزی یا لپ‌تاپ در نظر گرفت. ابعاد مانیتور باید با نوع کاربری متناسب باشد. هنگام خرید مانیتور، کاربران باید علاوه بر اندازه آن، مواردی مانند کیفیت تصویر، نسبت ابعاد تصویر، و حداقل و حداکثر فاصله تا مانیتور را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند مانیتوری را که با نیازهای خود سازگار است، تهیه کنند.
  • رزولوشن مانیتور: اندازه صفحه نمایش و رزولوشن با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. به عنوان مثال، رزولوشن HD برای یک صفحه نمایش 2 اینچی در یک ساعت هوشمند بسیار مناسب و ایده‌آل به نظر می‌رسد؛ اما همین رزولوشن برای یک تلویزیون با ابعاد بزرگ، به عنوان یک رزولوشن ضعیف محسوب می‌شود. با افزایش ابعاد صفحه نمایش، رزولوشن بالاتر ضروری است تا تصاویر با جزئیات بیشتر و کیفیت بهتر نمایش داده شوند.
  • رفرش ریت (نرخ بروزرسانی) مانیتور: اگر قصد دارید از مانیتور خود برای بازی‌های سرعتی و هیجان‌انگیز استفاده کنید، بهتر است از مانیتورهای با نرخ تازه‌سازی بالاتر از 60 هرتز استفاده کنید. حداقل نرخ تازه‌سازی مانیتور برای کاربری گیمینگ باید 75 هرتز باشد. اما باید توجه داشت که فقط نرخ تازه‌سازی مانیتور را به عنوان تنها فاکتور در نظر نگیرید. ویژگی‌های دیگری مانند اندازه صفحه نمایش، پردازنده مورد استفاده در مانیتور و رزولوشن صفحه نمایش نیز تأثیرگذار هستند. در صورتی که سوالی درباره این ویژگی‌ها دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در ایسوس ایران تماس بگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
  • قابلیت Adaptive Sycn: در هنگام اجرای بازی‌ها، ممکن است به دلایل مختلفی نرخ به روزرسانی صفحه نمایش و خروجی فریم GPU با یکدیگر تفاوت داشته باشند. این موضوع می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند شکستگی تصویر یا ایجاد شبح در تصویر شود که تجربه گیمینگ شما را به خطر می‌اندازد. فناوری Adaptive-Sync (تطابق پذیری هماهنگ) از این مشکلات جلوگیری می‌کند. این تکنولوژی به صورت پویا، نرخ فریم نمایشگر و خروجی فریم پردازنده گرافیکی را با یکدیگر هماهنگ می‌کند و در نتیجه، کاربر تجربه‌ای روان از بازی خواهد داشت. بنابراین، اگر شما یک گیمر هستید، توصیه می‌شود که هنگام خرید مانیتور یا لپ‌تاپ، حتماً پشتیبانی از Adaptive-Sync را به عنوان یک ویژگی اصلی در نظر بگیرید.
  • استند مانیتور: استفاده از یک پایه نگهدارنده برای مانیتور دارای مزایای زیادی است، از جمله قابلیت تنظیم نمایشگر به ارتفاع و زاویه دلخواه. حتما توجه داشته باشید، مانیتوری که خریداری می‌کنید از مانت VESA پشتیبانی کند.
  • امکانات مانیتور: امروزه، استفاده از مانیتور و دستگاه‌های الکترونیکی در محیط‌های کاری بسیار رایج است. پورت‌های HDMI و DisplayPort از جدیدترین تکنولوژی‌ها با قابلیت‌های برتر برای انتقال تصویر و صدای باکیفیت استفاده می‌کنند.

سخن آخر

اگر قصد خرید یک مانیتور دارید و نمی‌دانید کدام یک از ویژگی‌های مانیتور برای شما به هنگام خرید مناسب و ضروری است، توصیه می‌شود با کارشناسان ما در ایسوس ایران، یکی از مهم‌ترین فروشگاه‌های تخصصی مانیتور، تماس بگیرید تا با انتخاب مناسب، تجربه بهتری از خرید مانیتور داشته باشید. شما همراهان عزیز می‌توانید از لیست مانیتور های ایسوس در وب سایت ایسوس ایران دیدن کنید و بهترین انتخاب را بر اساس این راهنمای جامع خرید مانیتور انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟