راهنمای جامع خرید لپ تاپ: 12 نکته آموزشی برای خرید لپ تاپ [بروزرسانی 2024]

فهرست مطالب

در دنیای امروز، خرید لپ تاپ مناسب به یک چالش جدی تبدیل شده است. تنوع بی‌نظیر در برندها، مدل‌ها، قابلیت‌ها و قیمت‌ها، این فرآیند را به یک چالش پیچیده تبدیل می‌کند که نیازمند دانش کافی و تحلیل دقیق است. در مقاله راهنمای جامع خرید لپ تاپ، با بهره‌گیری از تجربه و تخصص کارشناسان ایسوس ایران در زمینه‌ی تکنولوژی، به شما یک راهنمای جامع برای خرید لپ‌تاپ ارائه می‌دهیم.

از جزئیات اساسی مرتبط با انتخاب پردازنده، حافظه، انواع دستگاه‌های ذخیره‌سازی، اندازه نمایشگر، کارایی باتری و سایر عوامل مهم، تا راهنمایی درباره‌ی انتخاب مدل لپ‌تاپ بر اساس نیازها و کاربردهای خاص، همه‌چیز در این مقاله پوشش داده شده است.

اگر تصمیم به خرید لپ‌تاپ دارید، این مقاله به عنوان یک مشاوره خرید لپ تاپ قابل اعتماد به شما کمک می‌کند تا با تصمیمات بهتر و اطلاعات به‌روز، به بهترین گزینه برای خود دست یابید. با توجه به برندها و مدل‌های متنوع لپ‌تاپ در بازار، انتخاب و خرید بهترین لپ‌تاپ وقت‌گیر و خسته‌کننده است. اگر دانش کافی برای این کار را نداشته باشیم، ممکن است به اشتباهی بزرگ منجر شود. از این رو، در این راهنمای خرید لپ تاپ، نکات کامل و حیاتی آموزش داده شده و به شما در انتخاب لپ‌تاپ مناسب یاری می‌شود.

در مطلب راهنمای خرید بهترین لپ تاپ، نکات قبل از خرید لپ‌تاپ را به شما گوشزد می‌کنیم تا بتوانید خود به عنوان یک متخصص، بهترین لپ‌تاپ را بر اساس نیاز و کاربرد مورد نظرتان انتخاب کنید. اگر پس از مطالعه این راهنما، سوالاتی داشتید، می‌توانید با مراجعه به کارشناسان حرفه‌ای در وب‌سایت ایسوس ایران به پاسخ خود برسید. به طور کلی با خواندن این مقاله شما متوجه خواهید شد که ما باید در خرید لپ تاپ چه نکاتی را رعایت کنیم.

بطور خلاصه یک لپ تاپ با قدرت متوسط چه ویژگی هایی دارد؟

باید به این نکته توجه داشته باشید که، نمایشگر بین 13 تا 14 اینچ برای هر کاری مناسب است. هم سبک بوده و هم قدرت انجام کارهای زیادی را دارد. اگر به دنبال قدرت خوب سخت افزاری در هر زمینه‌ای هستید، خرید یک لپ تاپ با حداقل مشخصات زیر به شما کمک خواهد کرد. 

این مشخصات برای انجام کارهای روزمره مناسب است؛ البته برای انجام کارهای سنگین مانند رندر فیلم و تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی پیشنهاد می‌شود که از یک لپتاپ با مشخصات قوی‌تر استفاده کنید. به طور کلی در یک نگاه مشخصات حداقلی زیر جهت انتخاب یک لپ تاپ خوب بسیار مهم است:

  • پردازنده اینتل Core i5 یا AMD Ryzen 5
  • رزولوشن نمایشگر بهتر است فول اچ دی باشد.
  • حداقل رم برای انجام اغلب کارها 8 گیگابایت است.
  • حداقل حافظه داخلی نیز 256 گیگابایت اس اس دی باشد. 
  • از نظر شارژ و باتری نیز باید به دنبال لپ تاپی باشید که حداقل 10 ساعت شارژدهی داشته باشد؛ این میزان شارژدهی از عهده تمام کارهای شما در خارج از خانه برمی‌آید. 

اگر شما می‌خواهید لپتاپ خود را به عنوان یک تبلت نیز استفاده کنید، بهتر است لپتاپ‌های هیبریدی (2 in 1) را در نظر بگیرید. این نوع لپتاپ‌ها قابلیت تبدیل شدن به تبلت را دارند و می‌توانید از قابلیت‌های تبلت در کنار استفاده از لپتاپ بهره ببرید.

موارد بالا، تنها خلاصه‌ای از سخت افزار یک لپ تاپ متوسط است و شما می‌توانید بسته به نیازتان سخت افزارهای قدرتمند تر را انتخاب کنید. 

لپ تاپ ویندوزی بخرم یا مک بوک اپل؟ کدام پلتفرم مناسب من است؟

این انتخاب بستگی به نیاز شما دارد. اگر شما می‌خواهید در کنار انجام کارهای روزانه، بازی کنید باید سیستم ویندوزی داشته باشید؛ در غیر این صورت اگر طرفدار اکوسیستم اپل هستید و سایر گجت‌های اپل را نیز دارید، بهتر است مک بوک خریداری کنید.

لپ تاپ ویندوزی یا مک بوک؟

انتخاب سیستم عامل لپ تاپ به طور کلی بستگی به سلیقه شما دارد. اگر به هیچ یک از سیستم عامل‌های مشهور احساس وفاداری ویژه‌ای ندارید، انتخاب سیستم عامل ویندوز ممکن است برای شما مناسب باشد. البته، هر سیستم عامل دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود است.

ویندوز 11 ( ویندوز 10)

ویندوز ۱۱ در حال حاضر به عنوان یکی از منعطف‌ترین سیستم عامل‌ها شناخته می‌شود و بر روی اکثر لپتاپ‌ها قابل اجرا است. نوت‌بوک‌های ویندوزی با قیمت‌های متنوعی در بازار موجود هستند. حداقل قیمت یک لپ تاپ ویندوزی از 10 میلیون تومان شروع می‌شود؛ شما می‌توانید یک لپ تاپ ویندوزی با قیمت زیر 20 میلیون تومان نیز پیدا کنید که ویژگی‌های قابل قبولی را به کاربر ارائه می‌دهد.

معرفی اجمالی ویندوز 11

ویندوز ۱۱ در حال حاضر آخرین نسخه از سیستم عامل مایکروسافت است و نسبت به ویندوز ۱۰ پیشرفت‌هایی مانند تعامل کاربری بهتر و قابلیت Snap view را دارا است. از زمان انتشار ویندوز ۱۱ در ماه اکتبر ۲۰۲۱، بهینه‌سازی‌های متعددی برای این سیستم عامل ارائه شده است. حالت “مزاحم نشوید” و Focus sessions از جمله بهبودهای مهم این سیستم عامل هستند. لپتاپ‌های با ویندوز ۱۱ برای مدیران، کاربران حرفه ای (طراحان گرافیک، تدوینگران، برنامه نویسان و…) و دانشجویان بسیار مناسب هستند.

به طور کلی، اکوسیستم مایکروسافت در ویندوز 11 سازگاری بیشتری با دستگاه های اندرویدی دارد و شبیه اقدامی است که اپل در اکوسیستم بین مک بوک‌ها و موبایل‌های آیفون خود انجام داده است. از طرفی، در ویندوز محدودیت نصب بازی ندارید و از آخرین بازی‌های روز دنیا می‌توانید لذت ببرید. (به شرط دارا بودن سخت افزار مدنظر.) 

اپل مک او اس

اغلب تدوینگرها و موزیسین‌ها و حتی گرافیست‌ها شیفته کیفیت ساخت لپ‌تاپ‌های اپل و همچنین کیفیت سیستم عامل آن هستند. همچنین، برخی از نرم افزارهای مهندسی مثل سالیدورکس و کتیا برای مک او اس در دسترس نیست و صرفا نرم‌افزارهای گرافیکی و تدوین و برنامه نویسی موجود است.

معرفی اجمالی مک او اس

تمامی مک‌بوک‌ها با آخرین نسخه از سیستم عامل macOS Sonomaعرضه می‌شوند. این سیستم عامل دارای کارایی مشابه ویندوز ۱۱ است، اما رابط کاربری آن تا حدی متفاوت است. به عنوان مثال، به جای دستیار صوتی کورتانا در ویندوز، مک‌بوک و سایر محصولات اپل از دستیار صوتی سیری (Siri) استفاده می‌کنند. یک نقطه ضعف macOS این است که مک‌بوک‌ها عموماً با صفحه‌لمسی عرضه نمی‌شوند. اگرچه اپل تلاش کرده است تا نرم‌افزارهای iPad را برای لپتاپ‌های خود نیز عرضه کند، استفاده از صفحه‌لمسی به نظر بسیاری از کاربران نسبت به استفاده از ماوس گزینه بهتری به نظر می‌رسد.

انتخاب سایز نمایشگر مناسب لپ تاپ

یکی دیگر از پارامترهای مهم که در مقاله راهنمای جامع خرید لپ تاپ به آن خواهیم پرداخت، انتخاب سایز نمایشگر است. قبل از بررسی قیمت و حتی مشخصات فنی، بهتر است ابتدا تعیین کنید که چه اندازه‌ای از لپتاپ نیاز دارید. به طور کلی، لپتاپ‌ها از نظر اندازه صفحه نمایش به چهار دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:

  • لپتاپ‌های ۱۱ تا ۱۲ اینچ: این نوع سیستم‌ها سبک‌ترین و نازک‌ترین مدل‌ها هستند و به طور معمول وزن آن‌ها حدوداً ۹۰۰ گرم تا ۱.۳ کیلوگرم است. به طور کلی، این نوع لپ‌تاپ‌ها برای کاربری گیمینگ انتخاب ایده‌آلی نیستند. کاهش اندازه صفحه‌نمایش و استفاده از پردازنده‌های کم مصرف در این محصولات، باعث شده شارژدهی بسیار مناسبی در مدل‌های جدید مینی لپتاپ‌ها وجود داشته باشد و بتوانید ساعت‌ها از آن‌ها استفاده کنید.
  • لپتاپ‌های ۱۳ تا ۱۴ اینچ: این دسته از لپتاپ‌ها نسبت به مورد قبلی سنگین‌تر هستند (حدوداً ۱.۵ کیلوگرم) اما صفحه‌نمایش بهتری دارند. این لپ‌تاپ‌ها در برخی مدل‌ها مانند زنبوک‌های ایسوس از قدرت مناسبی برخوردارند.
  • لپتاپ‌های ۱۵ تا ۱۶ اینچ: این اندازه‌ی لپتاپ‌ها محبوب‌ترین گزینه است و معمولاً وزنی بین ۱.۵ تا ۲.۵ کیلوگرم دارند. اگر به دنبال صفحه‌نمایش قابل قبول برای تجربه بازی و تماشای فیلم و سریال هستید، این اندازه برای شما مناسب خواهد بود. همچنین برای حمل و نقل، اکثر کیف‌ها مناسب هستند و برای این اندازه لپتاپ‌ها کول‌پدهای مخصوصی نیز وجود دارد.
  • لپتاپ‌های ۱۷ تا 18 اینچ: این اندازه برای کار و تجربه بازی مناسب است، اما وزن آن‌ها و مصرف باتری نیز بیشتر خواهد بود. اگر قصد دارید لپتاپ را بیشتر روی میز قرار داده و کمتر حمل کنید، لپ تاپ با صفحه نمایش ۱۷ اینچ گزینه‌ی خوبی است. یکی از بهترین نمونه‌های لپ‌تاپ‌های 18 اینچی که می‌تواند جزو اولین انتخاب‌های شما برای خرید باشد، لپ تاپ 18 اینچی ایسوس مدل ROG Strix G18 GL814JI DH است؛ که می‌توانید به همراه مشاوره رایگان و تخصصی از فروشگاه ایسوس ایران خریداری کنید.

با توجه به نیازها و ترجیحات شما درباره اندازه، می‌توانید به بررسی قیمت و مشخصات فنی لپتاپ‌های مناسبتان بپردازید.

انتخاب بهترین سخت افزار متناسب با نیاز شما

لپتاپ‌ها، مشابه رایانه‌های شخصی، از قطعات مختلف تشکیل شده‌اند و برای خرید هر محصول، باید به کیفیت و مشخصات هر یک از این قطعات توجه کرد. با این حال، بطور طبیعی هرچه کیفیت قطعات بالاتر باشد، هزینه لپتاپ نیز بیشتر خواهد بود. 

انتخاب بهترین پردازنده لپ تاپ متناسب با نیاز شما

  •  پردازنده های سری M اپل
  • پردازنده نسل 14 اینتل
  • پردازنده نسل 13 اینتل
  • پردازنده AMD Ryzen سری 7000
  • پردازنده AMD Ryzen سری 5000 و 6000
  • پردازنده های اینتل intel Core i9
  • پردازنده های اینتل intel Core i7
  • پردازنده های اینتل intel Core i3
  • پردازنده های اینتل intel Pentium/Celeron
  • پردازنده های اینتل intel Xeon
  • پردازنده های AMD سری A/FX/E

انتخاب بین چندین گزینه از پردازنده، رم، هارد درایو، کارت گرافیک و… باعث سردرگم شدن مشتریان لپ‌تاپ‌ها می‌شود و آنها اغلب نمی‌دانند که کدام سخت افزار می‌تواند جوابگوی نیاز آنها باشد. 

پردازنده CPU

مغز متفکر هر کامپیوتری، سی پی یوی آن است و انتخاب درست آن می‌تواند در انجام کارهای شما تاثیر مستقیم داشته باشد. در ادامه، به طور خلاصه از قوی‌ترین تا ضعیف‌ترین پردازنده‌ها که می‌توانید تهیه کنید، صحبت خواهیم کرد:

  • پردازنده های سری M اپل: پردازنده‌های سری M اپل، پردازنده‌هایی هستند که بر اساس معماری ARM طراحی شده‌اند. این پردازنده‌ها به عنوان پردازنده‌های Apple Silicon نیز شناخته می‌شوند. آن‌ها دارای ویژگی‌های برجسته‌ای هستند که عبارتند از مصرف انرژی کمتر، عملکرد بالاتر، گرافیک بهتر و یکپارچه‌سازی بیشتر با سیستم‌عامل‌های اپل مانند macOS و iOS. 
  •  پردازنده نسل 14 اینتل: این نوع پردازنده‌های جدید در مقایسه با نسل ۱۳، قابلیت اورکلاک بیشتری دارند و همچنین نرم‌افزارهای جدیدی نیز برای آن‌ها توسعه یافته است. 
  • پردازنده نسل 13 اینتل: پردازنده‌های رپتور لیک نسل سیزدهم اینتل، اگرچه نسل قبلی هستند، اما هنوز هم اکثر لپ‌تاپ‌های جدید بازار را تأمین می‌کنند. آنها طیف وسیعی از گزینه‌ها را برای پاسخگویی به نیازهای مختلف ارائه می‌دهند، از سری HX قدرتمند برای کارهای سنگین گرفته تا سری U برای لپ‌تاپ‌های نازک و سبک. 
  • پردازنده AMD Ryzen سری 7000: این پردازنده‌ها از معماری جدیدی به نام Zen 4 استفاده می‌کنند و بر اساس سوکت LGA 1718 طراحی شده‌اند. معماری Zen 4 بر خلاف نسل قبلی، از فناوری ۵ نانومتری استفاده می‌کند که باعث بهبود عملکرد و کاهش مصرف انرژی می‌شود.
  • پردازنده AMD Ryzen سری 5000 و 6000: این چیپ‌ها با مدل‌های Core i5 و Core i7 شرکت اینتل رقابت می‌کنند و برخی از پردازنده‌های سری Ryzen 5000 و 6000 حتی بهتر از مدل‌های معادل شرکت اینتل عملکرد دارند. این پردازنده‌ها از لحاظ فنی بهتر بوده و در عین حال با قیمت کمتری نسبت به لپتاپ‌های دارای پردازنده اینتل وارد بازار می‌شوند.
  • پردازنده های اینتل intel Core i9: پردازنده‌های Core i9 به مراتب سرعت و عملکرد بیشتری نسبت به سایر مدل‌های پردازنده لپتاپ دارند. این نوع پردازنده‌ها بیشتر برای کاربرانی مناسب هستند که نیاز دارند کارهای سنگین و پر مصرف را به صورت روزمره انجام دهند.

در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های Intel Core i9 را مشاهده می‌کنید:

مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
Core i9-10900K 10 20 5.3 20MB 125
Core i9-11900K 8 16 5.3 16MB 125
Core i9-10980XE 18 36 4.8 24.75MB 165
Core i9-11980HK 8 16 5.0 24MB 65

 

  • پردازنده های اینتل intel Core i7: مدل‌های پردازنده Intel Core i7 با پسوند “H” معمولاً از مصرف برق بیشتری بهره می‌برند و به طور معمول دارای ۱۰ و ۱۴ هسته هستند. از طرفی، مدل‌های با پسوند “P” و “U” مصرف برق کمتری دارند. اگر قصد خرید یک پردازنده با این نوع مدل را دارید، توجه داشته باشید که عدد 13 یا 14 در کنار نام مدل وجود داشته باشد؛ زیرا این نوع مدل‌ها به‌عنوان جدیدترین محصولات Intel محسوب می‌شوند. (نسل 13 و نسل 14)

در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های Intel Core i7 را مشاهده می‌کنید:

مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
Core i7-9700K 8 8 4.9 12MB 95
Core i7-10700K 8 16 5.1 16MB 125
Core i7-11700K 8 16 5.0 16MB 125
Core i7-1165G7 4 8 4.7 12MB 12-28

 

  • پردازنده های اینتل intel Core i3: این مدل از پردازنده ضعیف‌تر از مدل Core i5 به حساب می‌آید و به همین دلیل، قیمت کمتری دارد. اگر می‌توانید روی بودجه‌ی بالاتر حساب باز کنید، خرید مدل اینتل Core i3 و مدل‌های ضعیف‌تر به هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌شود. در عصر حاضر، حداقل پردازنده‌ی مطلوب Core i5 است.

در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های Intel Core i3 را مشاهده می‌کنید:

مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
Core i3-10100 4 8 4.3 6MB 65
Core i3-9100 4 4 4.2 6MB 65
Core i3-8100 4 4 3.6 6MB 65

 

  •  پردازنده های اینتل intel Pentium/Celeron: این نوع پردازنده‌ها در پایین‌ترین سطح ممکن در نظر گرفته می‌شوند و صرفا از لپتاپ‌ها با این پردازنده‌ها باید برای وب‌گردی و ویرایش اسناد متنی استفاده کنید. در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های Intel Pentium/Celeron را مشاهده می‌کنید:
مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
Pentium G4560 2 4 3.5 3MB 54
Celeron G5900 2 2 3.4 2MB 58
Celeron N4000 2 2 2.6 4MB 6
  • پردازنده های اینتل intel Xeon: پردازنده‌های قدرتمند و گران قیمت، برای لپتاپ‌ها و سرور هایی با پرفورمنس بسیار بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر قصد دارید از لپتاپ برای انجام کارهای مهندسی بسیار پیچیده یا تدوین ویدیو استفاده کنید، پردازنده‌های اینتل زئون به شدت توصیه می‌شوند. با این حال، باید به این نکته توجه کنید که لپتاپ‌هایی که این نوع پردازنده را دارند مصرف باتری بسیار زیادی دارند.

در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های Intel Xeon را مشاهده می‌کنید:

مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
Xeon E5-2699 v4 22 44 3.6 55MB 145
Xeon E3-1270 v6 4 8 4.2 8MB 72
Xeon Scalable Platinum 8180 28 56 3.8 38.5MB 205

 

  • پردازنده های AMD سری A/FX/E: پردازنده‌های AMD در لپتاپ‌های اقتصادی به عنوان APU شناخته می‌شوند. این پردازنده‌ها معمولاً برای کاربردهایی مانند تماشای محتواهای ویدیویی و مرور وب مناسب هستند. در زیر جدولی از مشخصات سخت‌افزاری برخی از پردازنده‌های AMD سری A/FX/E را مشاهده می‌کنید:
مدل پردازنده تعداد هسته‌ها تعداد رشته‌ها حداکثر فرکانس توربو (GHz) حافظه نهان (Cache) TDP (وات)
AMD A10-7890K 4 4 4.3 4MB 95
AMD FX-8350 8 8 4.2 8MB 125
AMD E2-9000e 2 2 2.0 1MB 6

 

حافظه رم RAM

بیشتر لپ‌تاپ‌های زیر 15 میلیون معمولا رم کمتر از 8 گیگابایت دارند و این برای انجام کارهای روتین روزانه و خانگی مناسب است؛ ولی برای انجام کارهای حرفه‌ای اصلا کافی نیست. در صورتی که از مرورگر با 20 تب باز استفاده می‌کنید قطعا باید از رم بالای 8 گیگابایت استفاده شود. به طور کلی، اگر کارهای حرفه‌ای مثل طراحی گرافیک، طراحی سایت یا سئو یا برنامه‌نویسی و تدوین می‌کنید، حداقل رم مورد نیاز شما 16 گیگابایت یا بیشتر باید باشد. در انتها باید بدانید در صورتی که رم لپ تاپ شما از نوع LPDDR است دیگر نمی‌توانید آن را ارتقاء دهید؛ پس جهت ارتقاء رم لپ‌تاپ خود باید رم شما از نوع DDR باشد نه LPDDR!

حافظه ذخیره سازی SSD

وجود یک SSD مناسب برای افزایش سرعت عملکرد پردازنده بسیار حائز اهمیت است. با داشتن یک SSD به جای یک هارد دیسک معمولی (HDD) در داخل لپ تاپ، سرعت اجرای نرم‌افزارها و زمان بارگذاری بازی‌های ویدیویی به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد.

انتخاب هارد درست در خرید لپ تاپ

در بین SSDها، واحدهای PCIe x4 یا (NVMe) سرعتی تقریباً سه برابر بیشتر را نسبت به درایوهای ساتا معمولی دارند. در لپتاپ‌هایی که قیمت آنها زیر 15 میلیون است، از حافظه‌ی eMMC استفاده می‌شود که در واقع حافظه‌ی Flash جامد است، اما سرعت آن نسبت به یک هارد دیسک مکانیکی سریع‌تر نیست. با نصب یک SSD در لپ تاپ، تجربه‌ای بسیار رضایت‌بخشتر را در ارتقای سرعت عملکرد نرم‌افزارها و بارگذاری بازی‌های ویدیویی خواهید داشت.

به طور کلی، نصب ویندوز در SSD به تنهایی ممکن است 30 الی 40 گیگ را به خودش اختصاص دهد؛ بنابراین لازم است که حداقل حافظه SSD لپ‌تاپ شما 256 گیگ باشد تا بتوانید از نرم افزارهای دیگر نیز استفاده کنید. 

رزولوشن نمایشگر

به طور کلی، رزولوشن 1366×768 دیگر منسوخ شده است و اگر لپ تاپ خیلی ارزان قیمت می‌خواهید، چاره‌ای جز انتخاب رزولوشن HD 1366×768 ندارید. برای کاربران عادی و حرفه‌ای رزولوشن Full HD 1080 ایده‌آل است. لپ‌تاپ‌های گران‌قیمت و پیشرفته بازار نیز اغلب به رزولیشن‌های 2560×1600 یا 3200×1800 یا 4K مجهز هستند که برای داشتن چنین لپ‌تاپی باید بالای 50 میلیون تومان خرج کنید.

انتخاب رزولیشن صحیح و متناسب با نیازتان در خرید لپ تاپ اهمیت دارد

به طور کلی، تعداد بیشتر پیکسل‌ها منجر به کیفیت تصویر بهتر می‌شود. اما در حال حاضر بسیاری از لپتاپ‌ها هنوز از صفحه نمایش با رزولوشن 768×1366 استفاده می‌کنند. بنابراین، برای خرید یک لپ تاپ بهتر است حداقل یک صفحه نمایش فول اچ‌دی را انتخاب کنید، به این معنی که حداقل دارای ابعاد تصویر 1080×1920 باشد. لازم به ذکر است که هرچه رزولوشن صفحه نمایش یک لپتاپ بیشتر باشد، مصرف باتری نیز بیشتر خواهد شد.

پنل‌های IPS دامنه رنگ و شفافیت بیشتری را دارند. به طور معمول، روشنایی صفحه نمایش بیشتر از 200 نیت برای خرید یک لپ تاپ میان‌رده بسیار عالی خواهد بود. خرید لپتاپ‌های دارای صفحه‌های لمسی ممکن است منجر به کاهش ۱ تا ۲ ساعت شارژ باتری نسبت به لپتاپ‌های غیرلمسی شود. بنابراین، اگر نیازی به صفحه‌لمسی ندارید، بهتر است به دنبال یک لپتاپ با صفحه IPS ساده با حداقل رزولوشن 1080 پیکسل بگردید.

نمایشگر لمسی

صفحه لمسی یا تاچ‌اسکرین (Touchscreen)، یک وسیله ورودی و خروجی است که قابلیت تشخیص لمس یک شیء، به ویژه انگشت، را با استفاده از خواص مختلفی مانند فشار، حرارت، رسانش الکتریکی، نور و غیره دارا است. این نوع صفحات معمولاً به عنوان پنل یا صفحه‌های لمسی شناخته می‌شوند. 

پیشنهاد مطالعه: بهترین لپ تاپ های لمسی ایسوس

به نوع نمایشگر مانند لمسی بودن یا نبودن لپ تاپ توجه کنید.

برخی از لپ‌تاپ‌های ایسوس دارای نمایشگر لمسی و قابلیت پشتیبانی از قلم هستند. اگر به دنبال لپ‌تاپی هستید که بتوانید در کنار کار با کیبورد، به صورت تبلت هم از آن استفاده کنید، سری UP زنبوک ایسوس مناسب شما هستند. 

کارت گرافیک لپ تاپ

اگر شما به دنبال تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی یا طراحی گرافیک حرفه ای و تدوین حرفه ای ویدیوها نیستید، ممکن است چیپست‌های گرافیکی ادغام شده ( آنبرد ) با پردازنده‌های لپتاپ برای شما کافی باشد. به ویژه، می‌توانید از چیپست‌های Iris Xe با جدیدترین تکنولوژی اینتل استفاده کنید. اما اگر شما یک گیمر هستید، نیاز به یک کارت گرافیک جداگانه خواهید داشت.

لپ تاپی با کارت گرافیک متناسب نیازتان را انتخاب کنید

همانند پردازنده‌ها، برای کارت‌های گرافیک نیز مدل‌های بالا و پایین رده وجود دارد. برای تجربه بازی‌های ویدیویی در سطح حداقل، می‌توانید از کارت‌های گرافیکی MX450 یا GTX 1660 استفاده کنید. اگر می‌خواهید با کیفیت متوسط و نه بالا به بازی‌های جدید بپردازید، مدل‌های RTX 3050 و RTX 3050 Ti مناسب خواهند بود. برای تجربه بهترین کیفیت گرافیکی ممکن، می‌توانید از مدل RTX 3060 و نسل‌های بالاتر استفاده کنید که قیمت بیشتری دارند.

جالب است بدانید که، بخش گرافیک پردازنده های جدید مک توانایی رقابت با کارت گرافیک های انویدیا را دارند. همچنین، کارت گرافیک Radeon RX 6000 که توسط شرکت AMD اخیراً معرفی شده‌اند، نیز در فهرست بهترین پردازنده‌ها قرار می‌گیرند.

پورت های دستگاه

در ارتباط با اتصالات و پورت های لپ تاپ، وجود پورت USB Type-C، Thunderbolt 4 و حتی پورت USB4 که به تازگی معرفی شده‌اند، به عنوان یک مزیت بسیار مهم در نظر گرفته می‌شوند. همچنین، لازم است حداقل یک پورت USB 3.0 روی دستگاه باشد. وجود جک ۳.۵ میلی‌متری و پورت HDMI نیز برای یک لپتاپ ضروری است. البته، وجود کارت‌خوان نیز یک مزیت خوب به حساب می‌آید، اما اگر در یک لپتاپ وجود نداشته باشد، نباید آن را به عنوان یک ضعف کلیدی در نظر بگیریم.

تنوع بالای پورت ها در لپ تاپ اهمیت بالایی دارد

همچنین، پورت USB Type-C نیز به عنوان یک نکته بسیار مثبت در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا از طریق این پورت می‌توان کابل‌ها و هاب‌های USB از این نوع را به طور مستقیم به لپتاپ متصل کرد. همچنین، لازم است توجه کنیم که در لپتاپ‌های جدید، نیازی به وجود درایو CD و DVD نیست؛ بیشتر کاربران نرم افزارها و دیتاهای مدنظر خودشان را از اینترنت دانلود می‌کنند بنابراین نیازی به وجود درایو نوری نیست. بنابراین شرکت‌ها برای نازک‌تر کردن و سبک‌تر کردن لپ‌تاپ‌ها، درایو نوری را به کل حذف کردند.

به شارژدهی لپ تاپ دقت کنید

هنگام خرید یک لپ تاپ جدید، حتماً باید به میزان شارژدهی باتری توجه کنید. البته، مدت زمانی که یک لپتاپ می‌تواند شارژ را نگه دارد کاملاً به نوع استفاده کاربر و سیستم عامل بستگی دارد.

شارژدهی باتری لپ تاپ ها برای کاربرانی که زیاد جابجا می شوند اهمیت بالایی دارد.

 به طور کلی، میزان شارژدهی بیش از 7 ساعت برای یک لپتاپ بسیار ایده‌آل است؛ اما در لپتاپ‌های گیمینگ عموماً مدت زمان شارژدهی حدود 4ساعت معمولی به نظر می‌آید. خرید یک لپتاپ با میزان شارژدهی کمتر از 3 ساعت اصلا توصیه نمی‌شود.

بر اساس بودجه بهترین سخت افزارهایی که می‌توانم بخرم کدام است؟

شما همراهان عزیز، با مبالغ کم می‌توانید لپ‌تاپ دست دوم تهیه کنید ولی اینکار توصیه نمی‌شود، چراکه از نحوه نگهداری لپ تاپ خبر نداشتید. بنابراین بر اساس بودجه خود خرید یک لپ‌تاپ نو کار عاقلانه‌ای است. 

با چه بودجه‌ای چه کانفیگی از لپ تاپ ها را بخریم؟

لیست زیر یک راهنمای جامع درباره سخت افزارهایی است که می‌توانید بر اساس بودجه‌های مختلف خریداری کنید:

  • سخت افزار پیشنهادی لپ تاپ تا 15 میلیون تومان:  این نوع لپ‌تاپ‌ها پایین رده‌ترین لپ‌تاپ‌های موجود در بازار هستند و به حداقل 4 گیگابایت رم و هارد 128 گیگابایتی SSD مجهز هستند و نباید انتظار بالایی از این سیستم‌ها داشته باشید. پردازنده در این نوع لپ‌تاپ‌ها ممکن است Celeron، پنتیوم یا i3 نسل 10 یا 11 باشد. 
  • سخت افزار پیشنهادی لپ تاپ تا 25 میلیون تومان: با این رنج قیمت می‌توانید لپ‌تاپ با 8 گیگابایت رم و پردازنده نسل 11 یا 12 Core i5 خریداری کنید. این رنج لپ‌تاپ دارای 256gb ssd و نمایشگر آنها نیز در بسیاری از مدل‌ها Full HD است.
  • سخت افزار پیشنهادی لپ تاپ تا 45 میلیون تومان: با این حدود قیمت می‌توانید لپ‌تاپ‌هایی با حداقل 16 گیگابایت و در مدل‌های کاستوم می‌توان تا 20 گیگابایت رم نیز خریداری کرد. پردازنده‌ها در این نوع محصولات عمدتا i5 یا i7 نسل جدید هستند و از عهده گیم‌های سنگین و کارهای تخصصی برمی‌آیند. 

جمع‌بندی – نکات راهنمای خرید

در این راهنما به عنوان آموزش خرید لپ تاپ، تیم متخصص ایسوس ایران سعی کرد تا از مراحل خرید یک لپ‌تاپ، از ابتدا تا انتخاب بهترین گزینه، شما را راهنمایی کند. اطلاعاتی در مورد قطعات و نکات کلیدی مرتبط با خرید لپ‌تاپ و همچنین نکات مهم مربوط به بودجه و کاربرد مورد نظر شما را در این راهنما پوشش داد. قبل از مشاهده لپ‌تاپ‌های منتخب و مشاوره با کارشناسان متخصص فروشگاه ایسوس ایران، با خواندن خلاصه‌ای از راهنمای جامع خرید لپ تاپ که در ادامه برای شما آورده شده است، از انتخاب خود مطمئن شوید:

  1. تعیین نیازها: ابتدا باید نیازهای خود را مشخص کنید. آیا لپ تاپ برای کارهای اداری، وب‌گردی، بازی‌های سبک یا نرم‌افزارهای سنگین استفاده می‌شود؟
  2. بودجه: تعیین شود چقدر می‌توانید هزینه کنید و بر اساس بودجه خود خرید را انجام دهید.
  3. سخت‌افزار: بررسی کنید که لپ تاپ دارای پردازنده قدرتمند، حافظه رم کافی، فضای ذخیره‌سازی مناسب (SSD) و کارت گرافیک مناسب برای نیازهای شما است.
  4. اندازه و وزن: از خود سوال کنید که آیا لپ تاپ قابل حمل و سبک است یا همواره از لپ‌تاپ در جای ثابتی استفاده می‌کنید. همچنین، اندازه صفحه نمایش را نیز در نظر بگیرید.
  5. عمر باتری: مدت زمانی که لپتاپ می‌تواند بدون شارژ کار کند، مهم است. بررسی کنید که آیا باتری با طول عمر مناسب برای نیازهای شما وجود دارد.
  6. کیفیت ساخت: باید لپ تاپ دارای ساختار مقاوم و کیفیت ساخت بالا باشد. این موضوع برای استفاده بلندمدت مهم می‌شود.
  7. سیستم عامل: تعیین کنید که آیا نیاز به سیستم عامل خاصی مانند ویندوز، مک‌اوس یا لینوکس دارید و آیا لپتاپ و نیاز شما با آن سازگار است.
  8. بررسی نظرات و بررسی‌ها: قبل از خرید، نظرات و بررسی‌های کاربران و مراجع تخصصی را بررسی کنید تا اطلاعات بیشتری درباره عملکرد و کیفیت لپ تاپ بدست آورید.
  9. مقایسه قیمت: قبل از خرید، قیمت‌ها را در فروشگاه‌های آنلاین و معتبر مثل ایسوس ایران بررسی و بهترین قیمت را پیدا کنید.
  10. گارانتی: از وجود گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مطمئن شوید تا در صورت نیاز به تعمیرات، مشکلی نداشته باشید.

2 دیدگاه در “راهنمای جامع خرید لپ تاپ: 12 نکته آموزشی برای خرید لپ تاپ [بروزرسانی 2024]

  1. علی عباسی گفت:

    سلام وقت بخیر
    من قصد خرید دارم تا حدود 45 میلیون
    اگه راهنمایی کنید ممنون

    1. ایسوس ایران گفت:

      سلام علی جان وقت شما بخیر. لطفا با شماره تلفن 45639-021 تماس بگیرید تا کارشناس های ما بهترین انتخاب رو برای شما پیشنهاد بدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
استیکی ux5304
استیکی ux5304
شعب تحویل حضوری ایسوس ایران
شعبه های فعال امروز
مرکز خدمات ایسوس ایران

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت برج آ طبقه هفتم واحد ۷۰۴ - ایسوس ایران

فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت
فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه همکف واحد 03 (جمعه ها باز است) - ایسوس ایران

فروشگاه 152 پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه اول واحد 152 - ایسوس ایران

این امکان فراهم است که سفارش‌تان را از 25 شعب ایسوس ایران در شهر تهران دریافت فرمایید.

کارشناسان ما در تمام شعب ایسوس ایران آماده پاسخگویی و راهنمایی به شما برای خرید هستند. برای راهنمایی بیشتر با شماره 45639-021 تماس بگیرید.