راهنمای خرید مادربرد ایسوس

راهنمای خرید مادربرد
فهرست مطالب

مادربرد یکی از مهم‌ترین قطعات کامپیوتر بوده که تمامی سایر قطعات به آن متصل می‌شوند. به همین دلیل است که حضور راهنمای خرید مادربرد ایسوس مناسب در راستای انتخاب یک مادربرد ایسوس مناسب برای نیازها و بودجه کاربران، بسیار حائز اهمیت است. برای همین دلیل است که در این قسمت، با عنوان کردن موارد مهم و اساسی، سعی شده تا کاربران را در راستای این خرید و انتخاب مدل مناسب، راهنمایی کرد.

– ابعاد مادربرد ایسوس: مادربردها در ابعاد مختلفی تولید شده که به آن‌ها فرم فاکتور گفته می‌شود. فرم فاکتور تعیین کننده این موضوع است که مادربرد شما با چه نوعی از کیس و پاور سازگار است. ابعاد رایج مادربردها عبارتند از: ATX، Micro-ATX و Mini-ITX بوده که به ترتیب از بزرگ‌ترین به کوچک‌ترین نوشته شده اند. هر چه ابعاد مادربرد کوچک‌تر باشد، فضای کمتری را در کیس اشغال کرده اما از طرفی، تعداد اسلات‌های قابل استفاده برای رم، گرافیک و سایر قطعات کمتر خواهد بود.

– چیپست مادربرد ایسوس: چیپست یک تراشه بوده که عملکرد و قابلیت‌های مادربرد را تعیین می‌کند. چیپست باید با نوع پردازنده شما سازگار باشد. برای مثال، اگر پردازنده شما از سوکت LGA 1200 استفاده کنید، انتخاب ما در بحث چیپست‌های Intel به سری 400 محدود خواهد شد. همچنین، چیپست تأثیر بسزایی بر روی قابلیت اورکلاک، تعداد لینک‌های PCI Express، پشتیبانی از حافظه دو کاناله و سایر ویژگی‌های مادربرد دارد.

– ویژگی‌های اضافی: علاوه بر دو عامل بالا، شما باید به ویژگی‌های اضافی مادربردها نظیر صدا، شبکه، خنک‌سازی، نورپردازی و غیره توجه داشته باشید. این ویژگی‌ها بستگی به سلیقه و نظام شخص شما دارند و ممکن است هزینه خود را داشته باشند. به عنوان نمونه، اگر قصد دارید با سیستم خود بازی کنید، شاید به مادربردی با مافست های قوی تر و قابلیت اورکلاکینگ بالا در کنار پشتیبانی از کارت های گرافیک های قدرتمند نیاز داشته باشید.

راهنمای خرید مانیتور

بهترین مادربرد ایسوس

بهترین مادربرد ایسوس یکی از مسائل مهم در بحث این قطعات سخت افزاری بوده که بسیاری از کاربران کامپیوتر به دنبال آن هستند. ایسوس یکی از برندهای معتبر و پرطرفدار در زمینه تولید مادربردهای با کیفیت و قابل اعتماد است. اما انتخاب بهترین مادربرد به دلیل نیاز های شخصی و قدرت مورد نیاز پردازشی، یک موضوع کاملا نسبی بوده و باید با توجه به این نیاز کاربران، انتخاب شود. به همین دلیل است که انتخاب بهترین مادربرد ایسوس باید توسط کاربران انتخاب شده و در ادامه چند قسمت مهم برای فیلتر کردن مادربرد های متنوع ایسوس به شما عنوان می کنیم.

اولین عامل، نوع پردازنده است که قصد دارید روی مادربرد نصب کنید. ایسوس مادربردهای مختلفی را برای پشتیبانی از پردازنده‌های AMD و Intel طراحی کرده است. بنابراین، باید مطمئن شوید که مادربرد انتخابی شما با پردازنده‌ی خود سازگار باشد.

دومین عامل، فرم فاکتور یا ابعاد مادربرد است. این عامل به نوع کیس و فضای داخل آن بستگی دارد. اگر قصد دارید یک کامپیوتر رومیزی با کارایی بالا و قطعات زیاد جمع کنید، بهتر است یک مادربرد ATX بزرگ و جادار را انتخاب کنید. اما اگر فضای کمتری دارید و یک کامپیوتر کوچک و سبک مد نظر شماست، مادربردهای Mini ATX یا Micro ATX مناسب‌تر هستند.

راهنمای خرید مانیتور

سومین عامل، قابلیت‌ها و ویژگی‌های مادربرد است. این عامل به نوع نیاز و هدف شما از کامپیوتر خود بستگی دارد. بعضی از مادربردهای ایسوس برای بازی و اورکلاک ساخته شده‌اند و دارای سرویس‌های خنک‌کننده، صدای حالت گیمینگ، نورپردازی RGB و تنظیمات پشته‌ای هستند. این نوع مادربردها معمولا در سری ROG (Republic of Gamers) قابل یافتن هستند. بعضی دیگر از مادربردهای ایسوس برای استفاده‌های عمومی و روزمره طراحی شده‌اند و دارای درگاه‌های USB، HDMI، LAN، صدا و … هستند. این نوع مادربردها در سری PRIME قابل یافتن هستند.

به طور خلاصه، بهترین مادربرد ایسوس با توجه به نیاز کاربران قابل انتخاب بوده اما به صورت کلی سری های ROG و ProArt مادربرد های ایسوس را می توان به عنوان بهترین مادربرد ایسوس از دید ارائه همه امکانات و نهایت قدرت پردازشی عنوان کرد.

ارزان ترین مادربرد ایسوس

ایسوس به عنوان تولید کننده مادربرد، گستردگی بالایی را در میان محصولات خود داشته و ارزان ترین مادربرد ایسوس نیز دسته ای از محصولات این شرکت بوده که به کاربران امکان انتخاب محصولات مادربرد این شرکت را در محدوده قیمتی اقتصادی و قابل تهیه برای اکثریت کاربران، می دهد. تعداد این دسته از محصولات ایسوس کم نبوده، اما در ادامه به معرفی 3 دستگاه از ارزان ترین مادربرد ایسوس می پردازیم.

– ASUS PRIME H310M-R R2.0: این مادربرد با سوکت LGA 1151 سازگار است و از پردازنده‌های نسل هشتم و نهم اینتل پشتیبانی می‌کند. دارای چهار اسلات حافظه DDR4 با ظرفیت حداکثر 64 گیگابایت، دو درگاه SATA III و یک درگاه M.2 برای نصب SSD، چهار پورت USB 3.1 Gen 1 و هشت پورت USB 2.0 است. همچنین دارای پورت‌های HDMI، DVI-D و VGA برای اتصال نمایشگر و پورت LAN با سرعت گیگابایت است

راهنمای خرید مانیتور

– ASUS PRIME H510M-K: این مادربرد با سوکت LGA 1200 سازگار است و از پردازنده‌های نسل دهم و یازدهم اینتل پشتیبانی می‌کند. دارای دو اسلات حافظه DDR4 با ظرفیت حداکثر 64 گیگابایت، چهار درگاه SATA III و یک درگاه M.2 برای نصب SSD، شش پورت USB 3.2 Gen 1 و شش پورت USB 2.0 است. همچنین دارای پورت‌های HDMI، D-Sub و DVI-D برای اتصال نمایشگر و پورت LAN با سرعت گیگابایت است. 

– ASUS TUF GAMING B560-PLUS WIFI: این مادربرد با سوکت LGA 1200 سازگار است و از پردازنده‌های نسل دهم و یازدهم اینتل پشتیبانی می‌کند. دارای چهار اسلات حافظه DDR4 با ظرفیت حداکثر 64 گیگابایت، شش درگاه SATA III و دو درگاه M.2 برای نصب SSD، پنج پورت USB 3.1 Gen 1 و سه پورت USB 2.0 است. همچنین دارای پورت‌های HDMI و DisplayPort برای اتصال نمایشگر و  پورت LAN با سرعت 2.5 گیگابایت و وای فای 6 است.

راهنمای خرید مانیتور

چه مادربردی را با چه پردازنده‌ای بخریم؟

چه مادربردی را با چه پردازنده‌ای بخریم؟ این سوالی است که بسیاری از کاربرانی که قصد خرید یا ارتقای کامپیوتر خود را دارند، با آن مواجه می‌شوند. دلیل این موضوع را می توان در  برای پاسخ به این سوال، باید دو نکته را در نظر داشت:

– اولین و مهم‌ترین نکته، سازگاری سوکت پردازنده و مادربرد است. هر پردازنده‌ای یک سوکت خاص دارد که باید با سوکت مادربرد همخوانی داشته باشد. برای مثال، پردازنده‌های اینتل از نوع LGA و پردازنده‌های AMD از نوع PGA هستند و هر کدام سوکت‌های مختلفی را پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، قبل از خرید پردازنده و مادربرد، باید اطمینان حاصل کنید که سوکت آن‌ها یکسان باشد.

– دومین نکته، مجموعه تراشه یا چیپست مادربرد است. چیپست مادربرد علاوه بر این که تعیین کننده‌ی سوکت پردازنده بوده، قابلیت‌های دیگری را هم به مادربرد ارائه می کند. برای مثال، تعداد شکاف‌های PCIe، تعداد درگاه‌های USB، قابلیت اورکلاک، پشتیبانی از حافظه‌های دو کاناله و … به چیپست مادربرد بستگی دارد. بنابراین، بسته به نیاز و بودجه خود، باید چیپست مناسب را انتخاب کنید.

با توجه به این موضوع، باید عنوان کرد که بسته به نوع پردازنده و نسل آن، کاربران باید به انتخاب پردازنده و سپس مادربرد اقدام کرد تا بتوانید بهترین مادربرد را برای پردازنده خریداری کنیم.

سوکت در پردازنده‌های AMD و Intel

سوکت یکی از مؤلفه‌های مهم مادربرد است که وظیفه اتصال پردازنده به مادربرد را دارد. سوکت‌های مختلفی برای پردازنده‌های AMD و Intel طراحی شده‌اند که با هم سازگار نیستند و باید با توجه به نوع و نسل پردازنده انتخاب شوند.

پردازنده‌های AMD از نوع پین‌دار هستند که به اختصار PGA نامیده می‌شوند. این نوع پردازنده‌ها دارای پین‌های ریزی هستند که در شکاف‌های سوکت مادربرد قرار می‌گیرند. سوکت‌های AMD با حروف AM و TR شروع می‌شوند و با یک عدد به پایان می‌رسند. برای مثال، سوکت AM4 برای پردازنده‌های Ryzen و سوکت TR4 برای پردازنده‌های Threadripper مناسب است. البته در نسل آخرین پردازنده های رایزن که با سری رایزن 7000 شناخته می شود، شرکت ای ام دی از سوکت LGA بهره برده است که نام آن را AM5 گذاشته است.

راهنمای خرید مانیتور

پردازنده‌های Intel از نوع بدون پین هستند که به اختصار LGA نامیده می‌شوند. این نوع پردازنده‌ها دارای تعداد زیادی تماس الکتریکی هستند که با پین‌های سوکت مادربرد در تماس قرار می‌گیرند. سوکت‌های Intel با حروف LGA شروع می‌شوند و با یک عدد به پایان می‌رسند. برای مثال، سوکت LGA 1200 برای پردازنده‌های Core i نسل دهم و سوکت LGA 1700 برای پردازنده‌های Core i نسل یازدهم مناسب است.

انتخاب سوکت مناسب برای پردازنده بسیار حائز اهمیت است زیرا تأثیر بسزایی در عملکرد و قابلیت ارتقاء سیستم دارد. همچنین باید توجه داشت که سوکت تنها عامل تعیین کننده سازگاری پردازنده و مادربرد نیست و باید به مجموعه تراشه یا چیپست مادربرد نیز دقت کرد. چیپست مسئول کنترل جریان داده‌ها بین پردازنده، حافظه و اجزای جانبی است و قابلیت‌های مختلفی را فراهم می‌کند. چیپست‌های AMD با حروف A، B و X شروع می‌شوند و چیپست‌های Intel با حروف H، B، Q، Z و X شروع می‌شوند.

راهنمای خرید مانیتور

چیپ‌ ست‌ های سازگار با اینتل

چیپ‌ست یا مجموعه تراشه یکی از اجزای مهم مادربرد است که ارتباط بین پردازنده، حافظه و اجزای جانبی را کنترل می‌کند. چیپ‌ست‌ها باید با نوع و نسل پردازنده‌های اینتل سازگار بوده تا قادر به کارکرد صحیح و بهینه بوده و نهایت کاربری را به مخاطبان خود ارائه کنند. در این متن، به معرفی برخی از چیپ‌ست‌های سازگار با پردازنده‌های اینتل خواهیم پرداخت.

– چیپ‌ست‌های سری 100: این چیپ‌ست‌ها در سال 2015 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل ششم و هفتم اینتل با سوکت LGA 1151 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: H110، B150، Q150، H170، Q170 و Z170.

– چیپ‌ست‌های سری 200: این چیپ‌ست‌ها در سال 2017 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل هفتم و هشتم اینتل با سوکت LGA 1151 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B250، Q250، H270، Q270 و Z270.

– چیپ‌ست‌های سری 300: این چیپ‌ست‌ها در سال 2018 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل هشتم و نهم اینتل با سوکت LGA 1151 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B360، Q360، H370، Q370 و Z370. 

– چیپ‌ست‌های سری 400: این چیپ‌ست‌ها در سال 2020 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل دهم و یازدهم اینتل با سوکت LGA 1200 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B460، H410، Q470 و Z490. 

– چیپ‌ست‌های سری 500: این چیپ‌ست‌ها در سال 2021 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل دهم و یازدهم اینتل با سوکت LGA 1200 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B560، H510، Q570 و Z590. 

– چیپ‌ست‌های سری 600: این چیپ‌ست‌ها در سال 2022 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل دوازدهم و سیزدهم اینتل با سوکت LGA 1200 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B660، H610، Q670 و Z690. 

– چیپ‌ست‌های سری 700: این چیپ‌ست‌ها در سال 2023 عرضه شدند و با پردازنده‌های نسل دوازدهم و سیزدهم اینتل با سوکت LGA 1200 سازگار هستند. برخی از مدل‌های این سری عبارتند از: B760، H770 و Z790. 

راهنمای خرید مانیتور

چیپ ست‌ های سازگار با AMD

چیپ ست یا مجموعه تراشه یکی از اجزای مهم مادربرد است که نقش کلیدی در ارتباط پردازنده با بقیه قطعات سیستم دارد. برای خرید یک مادربرد مناسب برای پردازنده‌های ای‌ام‌دی، باید به نوع سوکت و چیپ ست آن توجه کرد. پردازنده‌های ای‌ام‌دی از نوع PGA هستند و سوکت‌های مختلفی را برای نسل‌های متفاوت خود به کار می‌برند. برخی از سوکت‌های رایج این شرکت عبارتند از:

– AM4: این سوکت برای پردازنده‌های Ryzen و Athlon با معماری Zen و جدیدتر طراحی شده است و تا کنون چهار نسل از این پردازنده‌ها را پشتیبانی می‌کند. چیپ ست‌های سازگار با این سوکت عبارتند از: A320, B350, X370, B450, X470, A520, B550 و X570.

– TR4: این سوکت برای پردازنده‌های Threadripper با معماری Zen و Zen+ طراحی شده است و تعداد پین‌های زیادی دارد. چیپست سازگار با این سوکت فقط X399 است.

– sTRX4: این سوکت برای پردازنده‌های Threadripper با معماری Zen 2 و Zen 3 طراحی شده است و نسبت به TR4 تغییرات جزئی دارد. چیپست سازگار با این سوکت فقط TRX40 است.

– SP3: این سوکت برای پردازنده‌های EPYC با معماری Zen و جدیدتر طراحی شده است و برای استفاده در سرورها و رایانش همگانی مناسب است. چیپست سازگار با این سوکت فقط SP3 است.

برای خرید یک مادربرد مناسب برای پردازنده‌های ای‌ام‌دی، باید به علاوه بر نوع سوکت و چیپ‌ست، به قابلیت‌های دیگر مانند تعداد درگاه های PCIe، تعداد درگاه USB، تعداد حافظه RAM، فرم فاکتور مادربرد، کولینگ و قابلیت اورکلاک نیز توجه کرد. همچنین باید به نسخه سفت افزار بایوس مادربرد هم دقت کرده تا با نسل پردازنده مورد نظر شما، همخوانی داشته باشد. در صورت عدم همخوانی، ممکن است که قبل از نصب پردازنده، نیاز به به روز رسانی سفت افزار بایوس مادربرد پیدا کنید.

راهنمای خرید مانیتور

راهنمای خرید مادربرد ایسوس ddr5

کاربران جدید که قصد تهیه یک مادربرد جدید برای کامپیوتر خود را دارند، به دنبال راهنمای خرید مادربرد ddr5 هستند. حال که نسل جدید حافظه های رم با عنوان DDR5 در بازار کشور عرضه می شود، سوالات زیادی پیرامون این مادربرد ها برای کاربران به وجود آمده است. این مادربردها که از نسل جدید حافظه رم پشتیبانی می‌کنند، سرعت و ظرفیت بالاتری نسبت به ddr4 دارند و همین موضوع باعث شده تا به سرعت محبوب افراد حرفه ای شوند. با این حال سوالاتی نظیر “آیا این مادربردها برای شما مناسب هستند؟” یا “مادربرد ddr5 چه مزایا و معایبی دارند؟” برای کاربران پیش می آید.  در این راهنمای خرید، در کنار پاسخ به این سوالات،  به شما یک راهنمای خرید مادربرد ddr5 مناسب عرضه کنیم.

راهنمای خرید مادربرد

مزایای مادربردهای ایسوس ddr5

– سرعت بالاتر: حافظه رم ddr5 قادر است داده‌ها را با سرعت بالاتری از و به پردازنده منتقل کند. این باعث می‌شود که عملکرد کامپیوتر در برنامه‌های سنگین و گیمینگ بهبود یابد.

– ظرفیت بالاتر: حافظه رم ddr5 دارای ظرفیت بالاتری نسبت به ddr4 است. این به این معنی است که شما می‌توانید حافظه رم بیشتری روی مادربرد خود نصب کنید و از فضای بیشتری برای نگهداری داده‌ها و اجرای برنامه‌ها بهره‌مند شوید.

– کارایی بالاتر: حافظه رم ddr5 دارای ولتاژ پایین‌تر و فرکانس بالاتری نسبت به ddr4 است. این به این معنی است که حافظه رم ddr5 کارایی بالاتر و مصرف انرژی پایین‌تری دارد. این باعث می‌شود که حافظه رم ddr5 گرم نشود و عملکرد پایدار‌تری داشته باشد.

راهنمای خرید مادربرد

معایب مادربردهای ایسوس ddr5

– قیمت بالاتر: یکی از معایب اصلی مادربردهای ddr5 قیمت بالاتر آن‌ها نسبت به مادربردهای ddr4 است. این قیمت بالاتر به دلیل تکنولوژی جدید و تقاضای پایین بازار است. البته با گذشت زمان و رقابت تولیدکنندگان، قیمت مادربردهای ddr5 کاهش خواهد یافت.

– سازگاری پایین‌تر: یکی دیگر از معایب مادربردهای ddr5 سازگاری پایین‌تر آن‌ها با سخت‌افزارهای قدیمی‌تر است. این به این معنی است که شما نمی‌توانید حافظه رم ddr4 را روی مادربرد های ddr5 نصب کنید.

حال که با مزایای و معایب مادربرد ddr5 آشنا شدیم، سوتال اصلی این است که چگونه یک مادربرد ddr5 انتخاب کنیم؟ برای انتخاب یک مادربرد ddr5، باید به دو نکته اصلی توجه کنید:

– پلتفرم: پلتفرم یعنی ترکیب پردازنده و مادربرد که با هم سازگار هستند. باید بدانید که همه پردازنده‌ها و مادربردها با هم سازگار نیستند و باید سوکت و چیپست مناسب را انتخاب کنید. در حال حاضر، تنها پلتفرم‌های Intel Z690 و AMD X570S از حافظه رم DDR5 پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، اگر قصد دارید از حافظه رم DDR5 استفاده کنید، باید یک پردازنده Intel Core i9-12900K، i7-12700K، i5-12600K یا AMD Ryzen 9 5950X، Ryzen 7 5800X، Ryzen 5 5600X را با یک مادربرد Intel Z690 یا AMD X570S ترکیب کنید.

– فرم فاکتور: فرم فاکتور یعنی ابعاد و شکل مادربرد که باید با کیس کامپیوتر شما همخوانی داشته باشد. معمولاً سه نوع فرم فاکتور برای مادربردها وجود دارد: ATX، Micro ATX و Mini ITX. ATX بزرگ‌ترین و Mini ITX کوچک‌ترین فرم فاکتور مادربرد است که کاربران بسته به نوع نیاز های خود باید از میان این گزینه ها، یک مورد مناسب را انتخاب کنند.

با رعایت این دو نکته، به سادگی می توان مادربرد ddr5 مناسب خود را تهیه کرده و از آن نهایت کاربری را دریافت کنید.

راهنمای خرید مادربرد

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ ایسوس

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ یکی از دغدغه کاربران حرفه ای و گیمر های طرفدار این برند است. مادربرد یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر است که تمام اجزای دیگر را به هم متصل می‌کند و عملکرد کلی سیستم را تعیین می‌کند. برای ساخت یا ارتقاء یک سیستم گیمینگ، انتخاب یک مادربرد مناسب بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله قصد داریم به شما راهنمای خرید مادربرد گیمینگ ایسوس را ارائه دهیم و نکاتی را برای شناسایی بهترین مادربردهای این برند بیان کنیم.

ایسوس یکی از پیشروان صنعت سخت‌افزار کامپیوتر است که با تولید محصولات با کیفیت و قابل اعتماد، جایگاه خود را در بازار جهانی تثبیت کرده است. مادربردهای گیمینگ ایسوس با طراحی زیبا و منحصر به فرد، قابلیت‌های فناورانه و پشتیبانی از آخرین استانداردها، توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کرده‌اند. این مادربردها در سری‌های مختلف عرضه می‌شوند که هر یک ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند.

برای خرید مادربرد گیمینگ ایسوس، باید به چند عامل توجه کنید. اولین عامل، سوکت پردازنده است که باید با نوع پردازنده‌ای که قصد دارید استفاده کنید، همخوان باشد. برای پردازنده‌های نسل دهم و یازدهم اینتل، سوکت LGA 1200 و برای پردازنده‌های نسل سوم و چهارم AMD Ryzen، سوکت AM4 مناسب است.

عامل دوم، فاکتور فرم مادربرد است که باید با ابعاد و ظرفیت کیس شما هماهنگ باشد. فاکتور فرم ATX بزرگ‌ترین و رایج‌ترین نوع مادربرد است که دارای بالاترین تعداد پورت و اسلات است. فاکتور فرم Micro ATX کوچک‌تر از ATX است و دارای تعداد پورت و اسلات کمتر است. فاکتور فرم Mini ITX کوچک‌ترین نوع مادربرد است که مناسب برای ساخت سیستم‌های کوچک و قابل حمل است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟