آموزش رفع مشکل سیاه شدن صفحه در ویندوز 11

آموزش رفع مشکل سیاه شدن صفحه در ویندوز 11
در این مقاله میخوانید:

گاهی اوقات، با مشکلاتی در ویندوز مواجه می‌شویم که تجربه یا دانش کافی برای رفع آن‌ها را نداریم. یکی از این مشکلات می‌تواند سیاه شدن ویندوز 11 باشد که بدون شک نگرانی‌های زیادی را برای ما به وجود می‌آورد. علت‌های گوناگونی موجب مشکی شدن صفحه لپ تاپ ایسوس شما می‌شود و به همین دلیل راه‌حل‌های مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد.

در این مقاله، می‌خواهیم به شما چند راهکار را برای حل این مشکل آموزش دهیم؛ بنابراین، اگر شما هم با صفحه سیاه ویندوز 11 مواجه هستید، این مطلب را از دست ندهید.

علت سیاه شدن صفحه نمایش در ویندوز 11 چیست؟

خاموش شدن ظاهری مانیتور یا صفحه نمایش لپ تاپ، هنگام استفاده از ویندوز 11 که اغلب به عنوان صفحه سیاه مرگ نیز شناخته می‌شود، در حین انجام برخی از کارهای سنگین مانند گیمینگ، تدوین ویدیو و غیره در کامپیوترهای دسکتاپ و لپ‌تاپ‌ها اتفاق می‌افتد. صفحه سیاه ممکن است هنگام باز و بسته کردن یک برنامه، تماشای فیلم و سریال، اتصال لپ تاپ به منبع برق خارجی و یا  نصب درایور یا به‌روزرسانی ویندوز رخ دهد.

در کامپیوتر های دسکتاپ، دلایل ساده‌‌ای مانند خاموش شدن یا عدم اتصال صحیح مانیتور بسیار رایج هستند. اگرچه گاهی اوقات این مشکل ممکن است ناشی از مشکلات پیچیده‌تری مانند تداخل درایور و نرم‌افزار، کارت گرافیک پشتیبانی نشده یا حتی یک مشکل سخت‌افزاری باشد.

بررسی روش های مختلف رفع مشکل سیاه شدن صفحه در لپ تاپ یا کامپیوتر

شما باید پیش از اینکه این موضوع را به مشکلات بزرگ‌تری مانند خرابی سخت‌افزاری و کارت گرافیک ارتباط دهید، راهکارهایی که در ادامه این مقاله برای شما بیان کرده‌ایم را امتحان کنید. این روش‌ها، ساده و قابل فهم هستند و حتی اگر شما یک کاربر مبتدی باشید، انجام این عملیات برای شما بسیار راحت خواهد بود.

استفاده از یک مانیتور دیگر بصورت آزمایشی برای اطلاع از صحت وجود مشکل

در صورت استفاده از کامپیوتر، اگر امکان دارد تلاش کنید تا سیستم خود را به یک مانیتور دیگر متصل کنید. در صورتی که مانیتور دوم همچنان یک صفحه سیاه را نشان می‌دهد، احتمالاً مشکل مربوط به نرم‌افزار یا درایور است؛ اما اگر مانیتور دوم به خوبی عمل کند، این نکته نشان می‌دهد که مانیتور اصلی شما ممکن است آسیب دیده باشد.

تنظیم مجدد روشنایی از طریق تنظیمات مانیتور

احتمال دارد شخصی تنظیمات روشنایی مانیتور شما را کم کرده باشد. اکثر مانیتورهای کامپیوتر دارای دکمه‌های فیزیکی هستند و امکان دستکاری آن‌ها بسیار بالا است. شما می‌توانید این مشکل را هم از طریق دکمه‌های فیزیکی روی مانیتور و هم از طریق تنظیمات نرم‌افزاری رفع کنید.

از سلامت کارت گرافیک خود مطمئن شوید

سلامت کارت گرافیک خود را بررسی کنید. اگر فقط هنگام استفاده از یک برنامه یا بازی خاص، صفحه سیاه برای شما نمایش داده می‌شود، احتمالاً کارت گرافیک برای آن بازی بهینه نشده است.

پورت‌ها و کابل‌ها را بررسی کنید

برای این کار، ابتدا رایانه خود را خاموش کرده و کابل برق مانیتور را با دقت نگاه بیندازید تا مطمئن شوید که به برق وصل شده است. همچنین، امکان دارد بخواهید خود کابل را بررسی کنید تا ببینید آیا آسیب دیده یا خیر. خرابی پورت‌ها ممکن است منجر به عدم برقراری اتصال صحیح بین کامپیوتر و دستگاه‌های جانبی شود.

راه‌اندازی دوباره سیستم

برخی از اشکالات نرم‌افزاری با یک ری استارت، رفع می‌شوند. شما با انجام دادن این روش، می‌توانید به سرعت هر چیزی را که باعث مشکل صفحه سیاه ویندوز 11 می‌شود، برطرف کنید. پیش از هرگونه نگرانی، بهتر است ابتدا این کار را انجام دهید و بررسی کنید که آیا مشکل صفحه سیاه هنوز پابرجاست یا خیر؟

تمام دستگاه را از برق جدا کرده و آن را دوباره راه‌اندازی کنید

ابتدا با خاموش کردن سیستم، سعی کنید که به لپ‌تاپ و یا کامپیوتر خود استراحتی کوتاه بدهید. پس از چند دقیقه، تمام دستگاه‌هایی را که به صورت فیزیکی به رایانه شما متصل هستند، جدا کرده و دستگاه‌هایی را که به صورت بی‌سیم متصل می‌شوند، خاموش کنید. پس از پایان این عملیات، دستگاه را می‌توان روشن کرد.

نصب دوباره درایورها

یکی دیگر از راه‌حل‌های مشکل سیاه شدن صفحه ویندوز، نصب آپدیت درایورها خواهد بود. شما با این کار هر مشکلی که برای درایور ویندوز پیش آمده باشد را رفع خواهید کرد. برای انجام این عملیات، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا به Device Manager ویندوز مراجعه کنید و درایور صفحه نمایش را پیدا کنید. برای اینکار ابتدا کلید های ترکیبی Windows +  S را فشار دهید و سپس عنوان ” Device Manager ” را تایپ کنید.
  2. با راست‌کلیک کردن روی درایور مربوط به کارت گرافیک و نمایشگر، گزینه‌ی حذف کردن (uninstall device) را انتخاب کنید تا درایور کارت گرافیک حذف شود.
  3. بعد از حذف درایور، کامپیوتر خود را ریستارت کرده و سپس به وب‌سایت رسمی کارت گرافیکتان بروید. (میتوانید از وبسایت های فارسی نیز برای دانلود آخرین بروزرسانی درایور های کارت گرافیک استفاده کنید.)
  4. در قسمت دانلود درایورها، فایل مربوط به درایور گرافیک خود را دانلود کرده و نصب کنید.

همچنین، می‌توان درایورهای ویندوز را آپدیت کرد که کار نسبتاً آسانی است. شما در ابتدا، برنامه Device Manager را باز کنید و سپس، به دنبال درایورهای مرتبط با مانیتورها و آداپتورهای نمایشگر خود بگردید. با کلیک بر هر کدام از آن‌ها، گزینه‌ی Update driver نمایش داده می‌شود که به معنی آپدیت کردن است. 

اگر لپ تاپ سرفیس (Surface) دچار صفحه سیاه مرگ شد، چه کنیم؟

اگر از لپ تاپ Surface مایکروساف استفاده می‌کنید، ابتدا دکمه‌های فیزیکی افزایش و کاهش صدا را سه بار پشت سر هم فشار دهید. اگر این عمل به درستی انجام شود، صفحه نمایش شما باید برای مدت کوتاهی سوسو بزند و سپس دوباره تنظیم شود.

بررسی اتصال شارژر

یکی دیگر از روش‌های مهم رفع مشکل سیاه شدن صفحه در ویندوز 11، شارژ لپ‌تاپ است. شما با دیدن صفحه سیاه، باید دستگاه خود را شارژ کنید. بهتر است ابتدا سیستم را به طور کامل خاموش کرده و آن را به شارژ بزنید. پس از آن بگذارید دستگاه برای یک روز کامل شارژ شود. اگر چراغ شارژ معمولی هنگام اتصال به برق روشن نشد، این نکته ممکن است نشانه‌ای از آسیب دیدگی باتری یا کابل شارژ باشد.

قسمت‌های سخت‌افزاری سیستم خود را گردگیری کنید

برای رفع مشکل صفحه سیاه، می‌توانید مانیتور و کامپیوتر خود را تمیز کنید. تجمع گرد و غبار و کثیفی می‌تواند باعث داغ شدن بیش از حد صفحه و خاموش شدن زودهنگام آن شود. برای انجام این کار، از یک پارچه نرم و تمیز و محلول شست‌وشوی مناسب استفاده کنید. همچنین، مطمئن شوید که هوا در اطراف مانیتور و کامپیوتر به طور کافی تهویه شده است.

استفاده از کابل HDMI یا VGA متفاوت

کابل اتصال نمایشگر در واقع می‌تواند دلیل مشکل صفحه سیاه ویندوز 11 شما باشد. همچنین، برای رفع این اشکال، می‌توانید لپ‌تاپ یا رایانه خود را به صورت فیزیکی به نمایشگر دیگری مانند تلویزیون وصل کنید. با اتصال این دستگاه به تلویزیون، صفحه نمایش آن باید به طور خودکار در صفحه دوم منعکس شود. حالا می‌توانید با استفاده از صفحه تلویزیون، به انجام نکات مورد نیاز بپردازید.

راه‌اندازی دوباره ویندوز توسط Safe Mode

در صورت امکان، توصیه می‌شود دستگاه خود را در حالت Safe Mode ویندوز راه‌اندازی کنید. اگر مشکل سیاه شدن صفحه نمایش حل شود، این نکته نشان می‌دهد که مانیتور شما سالم است و امکان دارد یک مشکل نرم‌افزاری یا درایور باعث این اشکال شده باشد.

حذف آنتی‌ویروس‌ها

حذف آنتی‌ویروس‌ها ممکن است در رفع مشکلاتی که باعث صفحه سیاه در ویندوز 11 می‌شوند، موثر باشد. اگر به تازگی یک برنامه آنتی ویروس یا بدافزار شخص ثالث را روی سیستم خود نصب کرده‌اید، بهتر است آن را حذف کنید.

تنظیمات راه‌اندازی سریع ویندوز 11 را غیرفعال کنید

برای انجام این کار، ابتدا از طریق نوار جستجوی ویندوز یا هر روشی که برای شما راحت باشد، به کنترل پنل وارد شوید. سپس در آنجا، روی گزینه Power Options کلیک کرده و سپس Choose what the power button does را انتخاب کنید. گزینه Change settings that are currently unavailable را انتخاب کرده و تیک گزینه Turn on fast startup را بردارید تا این گزینه غیرفعال شود. اگرچه این ویژگی به راحتی قابل اجرا است، اما امکان دارد که مشکلاتی مانند صفحه سیاه در ویندوز را ایجاد کند.

کالیبره کردن دوباره مانیتور

برای آغاز کالیبراسیون مانیتور، ابتدا گزینه Calibrate display color را در منوی Start، در قسمت جستجو تایپ کرده و سپس روی نتیجه جستجو کلیک کنید. پس از آن، دکمه Next را فشار دهید تا فرآیند کالیبراسیون مانیتور شروع شود. انجام این عملیات، می‌تواند به طور همزمان مشکلات مربوط به نمایشگر را حل کند و همچنین عملکرد کلی و کیفیت تصویر را بهبود ببخشد.

ویندوز 11 را مجددا نصب کنید

اگر به تغییرات اخیری که در دستگاه ویندوز 11 خود اعمال کرده‌اید مشکوک هستید، بهتر است همه‌ی تغییرات را به یک نقطه بازیابی بازگردانید که در آن همه‌چیز به درستی کار می‌کند. برای انجام این کار، ابتدا در صفحه OneDrive، روی Setting در گوشه سمت راست بالا کلیک و Options را از منو انتخاب کنید. روی گزینه Restore Your OneDrive کلیک کرده و به Verify your identity  Select a data بروید و یک تاریخ برای ریکاوری بگذارید.

جمع‌بندی

در این مقاله، چندین راهکار ساده و موثر برای رفع مشکل بالا نیامدن و صفحه سیاه در ویندوز 11 معرفی کردیم. با پیگیری و اجرای روش‌های مطرح شده، می‌توانید مشکل صفحه سیاه در ویندوز را برطرف کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که برخی از این روش‌ها به تخصص بیشتری نیاز دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود ابتدا راهکارهای ساده‌تر مانند تنظیمات سیستم یا به‌روزرسانی درایورها را امتحان کرده و اگر مشکل لپ تاپ ایسوس یا کامپیوتر شما حل نشد، به بخش تعمیرات ایسوس ایران کنید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شعب تحویل حضوری ایسوس ایران
شعبه های فعال امروز
مرکز خدمات ایسوس ایران

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت برج آ طبقه هفتم واحد ۷۰۴ - ایسوس ایران

فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت
فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه همکف واحد 03 (جمعه ها باز است) - ایسوس ایران

فروشگاه 152 پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه اول واحد 152 - ایسوس ایران

این امکان فراهم است که سفارش‌تان را از 25 شعب ایسوس ایران در شهر تهران دریافت فرمایید.

کارشناسان ما در تمام شعب ایسوس ایران آماده پاسخگویی و راهنمایی به شما برای خرید هستند. برای راهنمایی بیشتر با شماره 45639-021 تماس بگیرید.