مقایسه سی پی یو Xeon و Core i: کدام یک برای شما مناسب تر است؟

مقایسه سی پی یو Xeon و Core i: کدام یک برای شما مناسب تر است؟
در این مقاله میخوانید:

یکی از دوستان ما، بین خرید دو لپ‌تاپ ایسوس از مدل‌های مختلف شک داشت. یکی از این لپ‌تاپ‌ها دارای سی‌پی‌یو Xeon بود و دیگری از مدل Core i استفاده می‌کرد. پس از بررسی‌های فراوان و تحقیق در سایت‌های مختلف، متوجه شدیم که هر یک از این مدل‌ها، مزایا و معایب خود را دارند و شما باید با توجه به نیاز خود، سیستم مورد نظر را بخرید؛ در این مقاله از ایسوس ایران، به برخی از این موارد نگاهی انداختیم و در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم داد.

سی‌پی‌یو چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

واحد پردازش مرکزی یا همان CPU، به عنوان مغز رایانه در نظر گرفته می‌شود. این قطعه، وظیفه دارد تا تمام دستورات صادر شده توسط کامپیوتر یا سرور شما را پردازش کند. این قطعه، مرکز سیستم عصبی دستگاه IT است که به رایانه شما می‌گوید چه کاری را در چه زمانی انجام دهد و ضروری‌ترین جزء سیستم سخت‌افزاری محسوب می‌شود.

پردازنده‌های Xeon اینتل

خط پردازنده‌های Xeon اینتل برای ورک استیشن ها و سرورهای تجاری در نظر گرفته شده‌اند. این مدل، برای سرورهایی که برنامه‌های فشرده داده را اجرا می‌کنند، بهترین گزینه هستند. نام تجاری پردازنده‌های Xeon که توسط اینتل در ژوئن 1998 معرفی شد، خانواده‌ چهار پردازنده‌ای است و چند مدل مختلف دارد:

  • Xeon E
  • Xeon W
  • Xeon D
  • Xeon Scalable

هر کدام از این پردازنده‌ها، برای رسیدگی به حجم‌های کاری متفاوتی طراحی شده‌اند. اینتل سی‌پی‌یوهای Xeon خود را به تولیدکنندگان کامپیوتر و سرورهایی که در ایجاد سیستم‌های پیشرفته جهت مدیریت بارهای کاری‌ای که نیاز به اطلاعات زیادی دارند و پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی برای آن‌ها حیاتی است، عرضه می‌کند. در مقایسه با پردازنده‌های Core، محصولات زئون، هسته‌های بیشتر (و در نتیجه رشته‌های بیشتر) دارند و وقتی صحبت از کاراریی به میان می‌آید، این پردازنده‌ها برای کسب و کارهای بزرگ و پیکربندی سرورهای عظیم، عالی به نظر می‌رسند.

داشتن تعداد هسته و رشته بیشتر به این معنی است که CPU واحدهای پردازش بیشتری برای تخصیص حجم کار محاسباتی و انجام آن‌ها دارد. به طور کلی، پردازنده‌های Xeon گرافیک یکپارچه‌ای ندارند و نمی‌توان آن‌ها را اورکلاک کرد؛ از طریق اورکلاک، CPU فراتر از تنظیمات سازنده خود می‌رود. توجه داشته باشید که اگر می‌‎خواهید CPU خود را اورکلاک کنید، باید قفل آن باز شود.

مقایسه سی پی یو Xeon و Core i

حافظه نهان L3

کش‌های CPU، مانند دسته‌های کوچکی از حافظه هستند که این قطعه برای سرعت بخشیدن به کار، برنامه‌های خاص را در آن‌ها نگه می‌دارد. اکثر پردازنده‌های زئون، بسته به مدل، 15 تا 30 مگابایت و 50 مگابایت حافظه کش L3 دارند که تقریباً دوبرابر i7 است. این حافظه نهان اضافی، باعث می‌شود تا CPU برنامه‌های حرفه‌ای را با سرعت بسیار بیشتری نسبت به Core اجرا کند.

پشتیبانی از رم ECC

رم ECC، شایع‌ترین خرابی داده‌ها را قبل از وقوع شناسایی و تصحیح می‌کند و علت بسیاری از خرابی‌های سیستم را از بین می‌برد تا عملکرد کلی سیستم پایدارتر شود. فقط پردازنده‌های زئون به طور کامل از رم‌های ECC پشتیبانی می‌کنند. این عملکرد، مهم‌ترین ویژگی است که پردازنده‌های Xeon ارائه می‌دهند. رم ECC یک نوع حافظه سرور بوده که برای کنترل خطاها در داده‌های حافظه استفاده می‌شود تا سیستم شما را در برابر تهدیدات احتمالی حفاظت کنند.

تراکم رم

برای افرادی که با برنامه‌های حرفه‌ای و سنگین کار می‌کنند و به مقادیر بسیار زیادی از حافظه نیاز دارند، ممکن است این پردازنده بهترین انتخاب باشد. مدل Core از شرکت اینتل، در حال حاضر 256 گیگابایت رم DDR4 هشت کاناله دارد؛ اما Xeon وسیع‌تر و بهتر است و W-3300 جدید آن، سیستم را تا 4 ترابایت پشتیبانی می‌کنند و آن‌ها را به عنوان سرورهای میزبان وب، ایده‌آل می‌سازد.

هسته‌های بیشتر

جهت استفاده از برنامه‌های سنگین، پردازنده Xeon همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید. به عنوان مثال، آخرین پردازنده‌های Xeon که Scalable نام داشت، حداکثر دارای 40 هسته/80 رشته بود و همانطور که از نامش پیداست، می‌توان آن را به چندین سوکت کوچک کرد.

معماری کارآمد و متفاوت

پردازنده‌های زئون، معمولاً از معماری‌های CPU و گره‌های پردازش متفاوتی استفاده می‌کنند. این نکته به معنای تولید گرمای کمتر سخت‌افزار در دراز مدت است و آن‌ها را برای بارهای کاری با استرس بالا در روز ایده‌آل می‌سازد. برای یک کاربر حرفه‌ای، این قابلیت می‌تواند به طول عمر بهتر نسبت به همتایان Core اینتل منجر شود.

پردازنده‌های Core اینتل

از سوی دیگر، سری پردازنده‌های Core اینتل، شبیه به Xeon هستند؛ با این تفاوت که برای لپ‌تاپ‌ها یا رایانه‌های شخصی، به‌ویژه برای بازی در نظر گرفته شده‌اند. این مدل، مجموعه عظیمی از پردازنده‌های قدرتمند برای انتخاب را دارند. خط تولید Core که در جولای 2006 توسط اینتل معرفی شد، در پنج خانواده پردازنده موجود است که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند:

  • Core i3
  • Core i5
  • Core i7
  • Core i9
  •  Core X-Series

در برخی از مواقع، این پردازنده چند وظیفه را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد که حتی می‌تواند از نظر سرعت کلاک، از برخی پردازنده‌های Xeon بهتر عمل کند. برخلاف سری پردازنده‌های Intel Xeon، سی‌پی‌یوهای Core، حداکثر سرعت بالاتری را نشان می‌دهند و دارای گرافیک یکپارچه‌ای هستند که آن‌ها را برای بازی و پخش ویدیوهای 4K ایده‌آل می‌سازد. در این نوع پردازنده‌ها با سرعت کلاک بیشتر، محاسبات پردازنده سریع‌تر انجام می‌شوند و به همین خاطر، عملکرد نرم‌افزار نیز بهتر خواهد بود.

مقایسه سی پیو ها

اورکلاک

پردازنده‌های i5، i7 و i9، برای اورکلاک طراحی شده‌اند. این پردازنده‌ها می‌توانند با سرعت بالاتری نسبت به آنچه که واجد شرایط هستند، کار کنند. این اتفاق نشان دهنده قدرت آزاد و ارزش بیشتر آن است؛ ویژگی که سری Xeon ندارد. به همین علت، این پردازنده می‌تواند در بسیاری از موارد سرعت رندر بالاتری داشته باشد.

قیمت

مدل‌های (LGA2011 (X299 و 1200 (Z590)، هر بار در صدر بالاترین قیمت‌ها قرار می‌گیرند و بهترین ارزش را دارند. به عنوان مثال، یک i7-11700k هشت هسته‌ای که با فرکانس 3.6/5.0 گیگاهرتز کار می‌کند، حدود 400 دلار به فروش می‌رسد. مدل Xeon، در مقایسه با همین سرعت، حدود 100 دلار بیشتر هزینه خواهد داشت.

گرافیک آنبرد

پردازنده‌های Core، همگی دارای گرافیک داخلی هستند. به این معنی که یک کارت گرافیک مجزا برای نمایش ویدئو لازم می‌شود، در حالی که رایانه‌های شخصی مبتنی بر پردازنده Xeon را نمی‌توان بدون ویدیوی گسسته پیکربندی کرد. توصیه می‌شود که از یک کارت گرافیک مجزا استفاده کنید. گرافیک‌های داخلی پردازنده، جهت بسیاری از کاربری‌های خانگی یا افراد حرفه‌ای که عمدتاً روی رندر CPU متمرکز هستند، مناسب است.

جمع‌بندی

حالا شما باید با توجه به نیازهای خود، بهترین مدل CPU را انتخاب کنید. انتخاب بستگی به این دارد که شما از چه برنامه‌ای روی سیستم خود استفاده می‌کنید و چه محدوده قیمتی را در نظر خواهید داشت. برای کارهای حرفه‌ای مانند رندرگیری سه بعدی یا جلوه‌های ویژه در نرم‌افزارهای AVID، Premiere Pro، Blender، Ansys یا Houdini که در آن‌ها به رم ECC، حافظه کش بیشتر و پردازنده‌های دوگانه احتمالی با تعداد زیادی هسته مفید نیاز است، توصیه می‌شود که پردازنده زئون تهیه کنید.

اگر استفاده شما معمولی یا متوسط است و عمدتا از برنامه‌های تک رشته‌ای مانند Revit یا AutoCAD استفاده می‌کنید، Intel Core کارایی بسیار بهتری ارائه می‌دهد و حتی ممکن است در مواردی خاص، عملکرد بهتری داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شعب تحویل حضوری ایسوس ایران
شعبه های فعال امروز
مرکز خدمات ایسوس ایران

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت برج آ طبقه هفتم واحد ۷۰۴ - ایسوس ایران

فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت
فروشگاه 03 ایسوس ایران پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه همکف واحد 03 (جمعه ها باز است) - ایسوس ایران

فروشگاه 152 پایتخت

آدرس فروشگاه: مجتمع کامپیوتر پایتخت طبقه اول واحد 152 - ایسوس ایران

این امکان فراهم است که سفارش‌تان را از 25 شعب ایسوس ایران در شهر تهران دریافت فرمایید.

کارشناسان ما در تمام شعب ایسوس ایران آماده پاسخگویی و راهنمایی به شما برای خرید هستند. برای راهنمایی بیشتر با شماره 45639-021 تماس بگیرید.